14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFost viceprimar din Hunedoara şi alţi funcţionari publici, deferiţi justiţiei pentru fals

Fost viceprimar din Hunedoara şi alţi funcţionari publici, deferiţi justiţiei pentru fals

Fostul viceprimar al comunei Vălişoara, Vasile Voicu Boldură, precum şi alţi trei funcţionari publici ai primăriei locale sau ai Administraţiei Finanţelor Publice (AFP), au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru fals intelectual în urma căruia au obţinut ilegal fonduri europene, potrivit Mediafax.

Vasile Voicu Boldură, şeful serviciului colectare de la AFP Hunedoara, Romulus Costar şi un agent fiscal de la Primăria Vălişoara, Rozalia Tatiana Dorina Maier, au fost trimişi în judecată pentru fals intelectual şi participare la folosirea sau prezentarea de documente false, incomplete sau inexacte, care au avut drept rezultat obţinerea de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, ori în numele lor, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Totodată, Garofiţa Faur, referent superior la AFP Brad, este acuzată de complicitate la fals intelectual şi complicitate la participare la folosirea sau prezentarea de documente false, incomplete sau inexacte, care au avut drept rezultat obţinerea de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, ori în numele lor.

Astfel, procurorii anticorupţie au notat în rechizitoriu că, în cursul anului 2007, a fost încheiat un parteneriat între SC Interlog Com SRL Brad – în calitate de partener principal – şi primăriile comunelor Vălişoara, Criscior, Baia de Criş, toate din judeţul Hunedoara şi Centrul de Afaceri Master. Parteneriatul viza implementarea împreună a proiectului finanţat cu fonduri PHARE şi intitulat “De la Agricultură la Afaceri – alternativă pentru satul european”.

Ulterior, a fost încheiat contractul de grant pentru punerea în practică a acestui proiect între Ministerul Muncii şi SC Interlog Com SRL Brad.

În noiembrie 2007, viceprimarul din Vălişoara şi Dorina Tatiana Rozalia Maier au semnat zece declaraţii rectificative false, întocmite de Garofiţa Faur, prin care s-au mişcorat în mod nejustificat obligaţiile fiscale la bugetul de stat, pe care urma să le plătească Primăria Vălişoara.

În baza acestor acte false, a fost eliberat un certificat fiscal folosit de reprezentantul legal al Interlog Brad pentru a accesa fonduri PHARE necesare finanţării proiectului menţionat.

La rândul său, în aceeaşi perioadă, Romulus Costar, în calitate de angajat al AFP Brad, a eliberat două certificate de atestare fiscală false, în care a consemnat ilegal că Primăriile Vălişoara şi Baia de Criş nu au datorii neachitate la bugetul de stat, în scopul anexării acestor documente cererii de plată pentru finanţarea proiectului.

Astfel, Ministerul Muncii, în calitate de parte civilă în proces, cere despăgubiri de peste 75.000 de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile celor patru.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Brad.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU