22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFosta consilieră a Elenei Udrea și șefa ei de cabinet, audiate la...

Fosta consilieră a Elenei Udrea și șefa ei de cabinet, audiate la DNA

Fosta consilieră a Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, este audiată, luni dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). De asemenea, la DNA mai este audiată și șefa de cabinet a deputatei. 

Cele două sunt audiate la cererea avocaților Elenei Udrea. 

Citește și: Elena Udrea reclamă, pe Facebook, un alt abuz al procurorilor

La ieșirea din sediul DNA, Kohalmi a spus că a dat o declarație de martor și că nu avea acces la informații confidențiale pe vremea când colabora cu Elena Udrea.

“Am fost citată ca martor într-un dosar referitor la Elena Udrea. În perioada în care era ministru eu mă ocupam de relaţiile cu mass-media. Nu am cunoştinţe de fapte ilegale comise de doamna Udrea”, a arătat Kohalmi la ieşirea din sediul DNA.

Întrebată dacă i s-au cerut de către anchetatori lămuriri privind pretinsa primire de către Udrea a unei genţi cu 900.000 de euro, fosta consilieră a declarat că nu are cunoştinţe despre aşa ceva.

“Am fost purtător de cuvânt, nu aveam acces la informaţii confidenţiale. Am avut cu doamna Udrea o relaţie foarte bună şi corectă de serviciu”, a mai arătat aceasta.

Procurorii DNA vor audia, în perioada următoare, tot la propunerea fostei lidere PMP și alți martori, care au făcut parte din anturajul său, în cadrul anchetei privind Gala Bute.

Elena Udrea se află în arest preventiv în dosarul ”Gala Bute”, în care este cercetată pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...
Ultima oră
Pe aceeași temă