10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFosta poliţistă Melania Renghea, condamnată pentru tentativă de OMOR, iese temporar din...

Fosta poliţistă Melania Renghea, condamnată pentru tentativă de OMOR, iese temporar din închisoare pentru a-și crește copilul

Fosta poliţistă Melania Renghea, condamnată la o pedeapsă de cinci ani cu executare pentru tentativă de omor, va întrerupe executarea pedepsei câteva luni, pentru a îngriji copilul mai mic de un an, informează Agerpres.

În acest sens s-a emis o hotărâre definitivă pronunţată marţi de Curtea de Apel Craiova. 

Magistraţii Curţii de Apel au respins marţi, ca nefondată, contestaţia procurorilor faţă de hotărârea Tribunalului Dolj din 14 iulie referitoare la întreruperea executării pedepsei de către Melania Renghea, fosta poliţistă care în decembrie 2012 l-a înjunghiat pe fostul său şef, Gheorghe Barbu.

Melania Renghea are trei copii, cel mai mic fiind născut în toamna anului trecut. Atunci când l-a înjunghiat pe Barbu femeia era însărcinată cu cel de-al doilea copil. 

Tribunalul Dolj a admis pe 14 iulie cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de Melania Renghea, care a argumentat că trebuie să aibă grijă de cel de-al treilea copil, cu vârsta mai mică de un an. ‘Admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de petenta condamnată Renghea Melania Celestina. Dispune întreruperea executării pedepsei de 5 ani aplicată acesteia prin sentinţa penală (…) a Tribunalului Olt, definitivă prin dec. pen nr. 857/26.05.2016 a Curţii de Apel Craiova, până când copilul va împlini vârsta de un an’, se arată în soluţia pronunţată de magistraţii de la Tribunalul Dolj. 

Melania Renghea a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la cinci de închisoare printr-o soluţie definitivă pronunţată la finalul lunii mai anul acesta. Magistraţii Curţii de Apel au agravat pedepsa dată poliţistei de către Tribunalul Olt, care în noiembrie 2015 a condamnat-o pe Melania Renghea la trei ani de închisoare. Tribunalul Olt a mai decis ca Melania Renghea să plătească daune materiale şi morale de 25.000 de lei către şeful Poliţiei Balş, Gheorghe Barbu, pe care l-a înjunghiat în decembrie 2012. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, în luna iulie 2013, trimiterea în judecată a Melaniei Renghea, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, după ce aceasta, în luna decembrie 2012, l-a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie pe fostul său şef Gheorghe Barbu. 

Melania Renghea l-a acuzat pe Barbu, dar şi pe alţi poliţişti din IPJ Olt, procurori şi avocaţi, de viol. Procurorii au menţionat în rechizitoriul întocmit, referitor la plângerea formulată de femeie, cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra acesteia de către ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Olt, procurori şi avocaţi, că din cercetările efectuate în cauză a rezultat că faptele sesizate nu există. 

După incidentul în care au fost implicaţi Melania Renghea şi Gheorghe Barbu, la sfârşitul anului 2012 au urmat o serie de schimbări la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Melania Renghea a fost obligată la plata unor daune morale de 5.000 lei şi către fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu. Acesta i-a intentat acţiune în instanţă pentru denunţ calomnios şi Curtea de Apel Craiova a condamnat-o pe Melania Renghea la plata a 1.800 lei, reprezentând 180 de zile amendă pentru infracţiunea de ‘inducere în eroare a organelor judiciare’.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă