10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFoști generali din Ministerul de Interne aderă la Coaliția Națională pentru Modernizarea...

Foști generali din Ministerul de Interne aderă la Coaliția Națională pentru Modernizarea României

Asociația Clubul Generalilor a devenit membră a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a anunțat, miercuri, președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Clubul Generalilor cuprinde aproximativ 100 de foști generali din Jandarmeria Română și din alte instituții.

"Având în vedere contextul tensionat și vulnerabil în care se află  România, CNMR va juca un rol important în apărarea integrității teritoriate, securității naționale și indivizibilității statului român. CNMR va fi un actor activ în proiectarea de politici în zona de politică externă, securitate națională și ordine publică", precizează comunicatul CNMR.

La nivelul conducerii CNMR , Clubul Generalilor va fi reprezentat de un general ce urmează a fi desemnat de către această organizație.

Asociația Clubul Generalilor urmărește realizarea unor relații strânse între membrii acesteia, precum și o colaborare eficientă cu structurile Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și cu instituții publice locale, regionale, naționale și internaționale.

În cadrul Asociației vor funcționa compartimente specializate de cercetare, analiză, sinteză și dezbatere pe domenii de interes.

De asemenea, se vor realiza activități de consiliere profesională și îndrumare vocațională a studenților și elevilor din instituțiile militare de învățământ în vederea conștientizării lor privind locul, rolul și atribuțiile structurilor militare în societate, stabilirea de relații cu organizații și asociații similare din țară și din străinătate pentru schimb de experiență, informări reciproce, dar și sprijinirea în scopul soluționării unor probleme specifice cadrelor active din instituțiile în care activează cât și a celor în rezervă sau retragere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă