15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul deputat Florin Popescu a fost condamnat la un an de închisoare...

Fostul deputat Florin Popescu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, pentru conflict de interese și fals în declarații

Fostul deputat Florin Popescu a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare cu executare pentru conflict de interese şi fals în declarații. Decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, potrivit News.ro.

În iunie 2014, fostul deputat  Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), sub acuzaţia de conflict de interese. Popescu a fost acuzat că, în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ar fi semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar, şi pentru fals în declaraţiile de avere din perioada 2008-2011.

Totodată, în perioada august 2008 – noiembrie 2010, Florin Popescu ar fi semnat şapte acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi SC Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele sau, a fost acţionar până în 14 iulie 2008. În plus, Popescu şi-ar fi completat în fals declaraţiile de avere aferente anilor 2008 – 2011.

În octombrie 2015, trei judecători de la instanţa supremă au decis să-l achite pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Procurorii au contestat, însă, decizia la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

În prezent, Florin Popescu este încarcerat, ca urmare a unei condamnări de doi ani de închisoare cu executare pe care a primit-o în martie 2016. El a fost găsit vinovat după ce a cerut de la o firmă zeci de tone de pui grill, pe care i-a distribuit în scop electoral, la alegerile locale din 2012.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-şi influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al unui partid politic, l-a determinat pe un denunţător să-i remită mai multe foloase necuvenite. „Acestea au constat în cantitatea de 60.992 de kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, au susţinut anchetatorii.

 

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă