6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul director al Carpatica Asig, reţinută de DNA, într-un dosar care vizează...

Fostul director al Carpatica Asig, reţinută de DNA, într-un dosar care vizează fapte de corupție

UPDATE: Angela Toncescu, fostă şefă a Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig şi fostă şefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a fost reţinută, luni, de procurorii DNA, fiind acuzată de trei infracţiuni de cumpărare de influenţă. Alături de Angela Toncescu au mai fost reţinuţi doi oameni de afaceri şi a fost pus sub control judiciar un comisar şef de poliţie.

Procurorii DNA au reţinut-o, luni, pe Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu, dispunând punerea în mişcare a acţiunii penale pentru trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Alături de Toncescu a fost reţinut şi Dan Hosu, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, precum şi dare de mită. Dan Hosu este soţul Georgianei Hosu, procuror în cadrul Parchetului instanţei supreme, fost adjunct al procurorului şef al DIICOT. Potrivit News.ro, în aceeaşi cauză a fost reţinut şi Ion-Sorin Tatu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru trafic de influenţă.

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de inculpatul Marian Cătălin Cataramă, comisar şef de poliţie, şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul IGPR-DCCO, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi  luare de mită.

În cauză ar fi vizat şi un deputat, care ar fi fost citat, luni seară, la audieri la DNA, potrivit unor surse judiciare.

Dan Hosu este soţul procuroarei DIICOT Giorgiana Hosu, fostă şefă interimară DIICOT, după arestarea Alinei Bica.

——–

Fostul director al Carpatica Asig Liviu Stoicescu a fost adus, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), cu mandat, pentru a fi audiat de procurori în același dosar în care au dat declarații și vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Mircea Ursache şi directorul Fondului de Garantare a Asiguraţilor Cristian Roşu, informează News.ro.

El a ajuns la audieri în jurul orei 13.30, însoțit de poliţiştii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia.

Potrivit unor surse judiciare, citate de News.ro, Liviu Stoicescu va fi audiat în acelaşi dosar în care au dat declaraţi de martor vicepreşedintele ASF Mircea Ursache şi directorul Fondului de Garantare a Asiguraţilor Cristian Roşu.

Sursele citate au precizat că dosarul a fost deschis recent şi vizează fapte de corupţie. 


CITEȘTE ȘI: Vicepreședintele ASF, Mircea Ursache, a dat explicații la DNA, în calitate de martor: Am vorbit de toate faptele ce au condus ca piaţa asigurărilor astăzi să fie într-o implozie


 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă