12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFostul fotbalist stelist Lucian Bălan s-a sinucis

Fostul fotbalist stelist Lucian Bălan s-a sinucis

Fostul fotbalist Lucian Bălan, membru al echipei Steaua, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente, informează prosport.ro, citat de Mediafax.

Bălan, în vârstă de 56 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat. El a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconştienţă de către mama sa.

Într-un comunicat postat, joi seara, pe site-ul oficial, clubul FC Steaua și-a exprimat, joi seara, regretul pentru moartea fotbalistului.

“Fotbal Club Steaua Bucureşti îşi exprimă durerea la auzul veştii că legendarul Lucian Bălan a părăsit această lume la vârsta de 56 de ani. Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi Supercupei Europei cu Steaua a decis să-şi pună capăt zilelor la aproximativ o lună după ce-şi pierduse mama. Clubul nostru îi urează celui care ne-a părăsit pentru totdeauna să înscrie cât mai multe goluri în meciurile pe care le va disputa în ceruri alături de alte legende ale Stelei care ne-au părăsit de-a lungul anilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în comunicatul clubului sportiv.

Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a Supercupei Europei în 1987, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente.

Potrivit prosport.ro, Bălan a lăsat un bilet de adio. Medicii de pe ambulanţă au încercat resuscitarea lui, dar nu l-au putut salva. El a fost declarat decedat de cei de la ambulanţă în jur de ora 18.00.

Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti. A început fotbalul la Autobuzul Bucureşti, apoi a mai evoluat la FC Baia Mare şi Steaua Bucureşti. În străinătate a evoluat pentru formaţiile Beerschot Antwerp şi Real Murcia.

Cea mai mare performanţă din cariera sa a obţinut-o în 1986, când a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă