9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, audiat la DNA în calitate de...

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, audiat la DNA în calitate de martor, în dosarul ANRP

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, este audiat, luni, în calitate de martor, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul ANRP, informează Agerpres.

Unul dintre cei cercetați în dosarul ANRP este deputatul Ioan Oltean. În luna februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să revoce măsura controlului judiciar în cazul deputatului Ioan Oltean, cercetat de DNA în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește și: Deputatul Ioan Oltean scapă de controlul judiciar. Măsura este definitivă

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis o plângere depusă de Ioan Oltean împotriva unei ordonanţe a DNA din data de 2 februarie 2016, prin care a fost prelungită măsura controlului judiciar. Decizia este definitivă. 

Potrivit DNA, în data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alţi inculpaţi care au făcut parte din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuţa Dumitrean – preşedinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafaţă de aproape 62.000 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire omului de afaceri Mihai Rotaru. 

Procurorii susţin că terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat şi avantaj patrimonial pentru Mihai Rotaru. 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă