12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul ministru Predoiu s-a prezentat ca martor la DNA. Dosarul este legat...

Fostul ministru Predoiu s-a prezentat ca martor la DNA. Dosarul este legat de ANRP

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar de corupţie. Conform unor surse judiciare, este vorba de dosarul despăgubirilor de la ANRP, unde Ministerul Justiției are un membru. Astfel, Predoiu a dat declarații pe aspecte procedurale și metodologice de desemnare a membrilor ANRP, în calitate de fost ministru al Justiției. 

Pe de altă parte, la ieșirea de la DNA, fostul ministru a refuzat să spună despre ce dosar este vorba. "Tot ce știu este că sunt citat ca martor", a spus Predoiu.

El nu a comentat speculațiile referitoare la o legătură între fosta lui calitate, de ministru al Justiției, și activitatea Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), activitate care este deja cercetată de procurorii DNA. "Ministerul nu era implicat în retrocedări", a spus Predoiu.

"Dar văd că dumneavoastră știți foarte multe lucruri", le-a spus Predoiu jurnaliștilor. Ultima afirmație poate fi interpretată ori ca o ironie, ori, dimpotrivă, ca o confirmare tacită a faptului că Predoiu a fost audiat ca martor în dosarul ANRP.

Ministerul Justiției a avut un reprezentant, cu rang de secretar de stat, în conducerea ANRP. Această poziție a fost deținută, la un moment dat, de Alina Bica, înainte ca aceasta să fie numită procuror-șef al DIICOT.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, dosarul în care este audiat Predoiu este cel al lui Ioan Oltean. Acesta din urmă este acuzat că a intervenit pe lângă Crinuța Dumitrean, fosta președintă ANRP, pentru a obține despăgubiri mai mari pentru o anumită persoană.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă