15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFostul ministru Darius Vâlcov a cerut să poată părăsi țara. Tribunalul i-a...

Fostul ministru Darius Vâlcov a cerut să poată părăsi țara. Tribunalul i-a RESPINS cererea

Tribunalul Olt a respins miercuri cererea fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, de a părăsi ţara şi a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de acesta, informează Agerpres.

‘Respinge solicitarea de încetare a obligaţiei de a nu părăsi ţara formulată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. (…) Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a ‘controlului judiciar’ privind pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan (…). menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi a obligaţiile stabilite în sarcina inculpatului prin Ordonanta 91/P/2015 din 16.11.2015 a Parchetului de pe lânga ÎCCJ – DNA, respectiv: (…) d) să nu depăşească limita teritoriala a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se afla cauza. e) să nu se apropie de martori şi să nu ia legatura direct sau indirect cu aceştia, respectiv cu respectiv cu : Barbu Dorina Cristina – Bărbulescu Ionuţ – Chiriţă Ilie – Ghenciu Cristian-Marian – Langa Bogdan Graţian – Barbu Adi-Florinel – Păduraru Natalia – Păduraru Alexandru – Prina Minel Florin – Rotea Cătălin Ştefan – Şuşala Lucian Petruţ – Timofte Petre Bogdan – Melinte Alexandru – Mocanu Marian Alexandru – Păduraru Cristian – Ramba Andrei Ovidiu – Ramba Christian Virgil’, se precizează în soluţia pronunţată miercuri de magistraţii de la Tribunalul Olt. 

Soluţia dată de Tribunalul Olt poate fi contestată. 

În dosarul aflat la Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este trimis în judecată pentru fapte de corupţie, termenul pentru administrarea probatoriului fiind fixat pe 14 septembrie. 

Vâlcov mai este trimis în judecată şi într-un dosar de infracţiuni de corupţie aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi în acest dosar Vâlcov este sub control judiciar, dar în respectiva cauză magistraţii i-au înlăturat interdicţia de a părăsi ţara. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă