10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul ministru Florin Jianu: Ordonanţa 13 a decredibilizat foarte mult Guvernul. Tinerii...

Fostul ministru Florin Jianu: Ordonanţa 13 a decredibilizat foarte mult Guvernul. Tinerii pleacă din țară din cauza corupţiei şi a imposibilităţii de a-şi pune în aplicare ideile

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, susține că Ordonanţa 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, a decredibilizat foarte mult Guvernul.

„Retragerea mea din guvernul Grindeanu a fost o chestiune de principii şi de etică, dar nu înseamnă că mă retrag din activitatea economică sau din domeniul în care activez de peste 10 de ani şi susţin în continuare că România trebuie să devină o ţară antreprenorială. Ordonanţa 13 a decredibilizat foarte mult guvernul, de aici şi decizia mea. Astfel de lucruri nu trebuie să existe pe agenda publică niciodată. A decredibilizat orice acţiune ulterioară a guvernului. Zona economică, de politici publice, guvernamentale se bazează pe încredere, pe percepţie, pe credibilitate, şi să pierzi asta într-o lună de guvernare deja pune o pecete asupra viitorului guvernului. Tot ecosistemul mediului de afaceri este afectat. Sunt rezervat că guvernul Grindeanu poate recâştiga încrederea. Odată pierdută încrederea e greu să mai revii”, a declarat Florin Jianu, pentru ZF.ro.

În opinia lui, România trebuie să se ocupe acum de atragerea şi utilizarea fondurilor europene, „nu de năzbâtii”. Totodată, Guvernul ar trebui să fie preocupați a ține tinerii cu idei în țară, mai consideră fostul ministru, care susține că aceștia pleacă din România „din cauza birocraţiei, a corupţiei şi a imposibilităţii de a-şi pune în aplicare ideile”.

Florin Jianu şi-a anunţat demisia din guvern pe 2 februarie, după aprobarea Ordonanţei 13.

 „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?”, a scris Florin Jianu, joi, pe Facebook.
El a continuat afirmând că nu poate accepta „impostura sau minciuna”.

„Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”, a continuat el.


Guvernul-marionetă al condamnatului Liviu Dragnea începe să se dezintegreze. Prima demisie a unui ministru din Cabinetul Grindeanu: O fac pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă