4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul prefect de Buzău, judecat sub control judiciar într-un dosar de retrocedări...

Fostul prefect de Buzău, judecat sub control judiciar într-un dosar de retrocedări ilegale

Fostul prefect de Buzău Paul Beganu, arestat preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de la Gura Teghii, a fost pus sub control judiciar, măsuri similare fiind luate în cazul omului de afaceri Gheorghe Ceteraș și al lui Alexandru Lefter, fost șef al ITRSV Focşani,deciziile nefiind însă definitive, informează Mediafax.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, fostul prefect de Buzău Paul Beganu, aflat în arest preventiv din noiembrie 2014, a fost pus sub control judiciar printr-o decizie de vineri a Curţii de Apel Ploiești, care nu este însă definitivă, urmând a fi pusă în aplicare după 48 de ore, dacă procurorul DNA nu va face contestație.

De asemenea, măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru 60 de zile în cazul omului de afaceri Gheorghe Ceteraș, care a fost inițial arestat preventiv și apoi plasat în arest la domiciliu. Și fostul șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Focșani, Alexandru Lefter, arestat la domiciliu în același caz al retrocedărilor ilegale de pădure din localitatea Gura Teghii, a fost pus sub control judiciar.

Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Paul Beganu va trebui să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţă de câte ori este chemat, să informeze dacă îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la Poliţie conform programului de supraveghere sau de câte ori este chemat. De asemenea, el trebuie să nu iasă din ţară fără încuviinţarea judecătorului, să nu meargă la sediile Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Ministerului Finanţelor, SC Forestiera Ardeleană SRL şi să nu comunice cu reprezentanţi ai acestora, să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar şi să nu comunice cu aceştia.

La jumătatea lunii aprilie, fostul prefect de Buzău Paul Beganu, dar și prefectul din acel moment, Maria Buleandră, au fost trimişi în judecată, alături de alte zece persoane, de către procurorii DNA, în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure din judeţul Buzău. Astfel, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Gheorghe Ceteraș, omul de afaceri căruia i-a fost retrocedată pădurea de la Gura Teghii, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență şi dare de mită, şi pe fostul prefect de Buzău din perioada 2009-2012, Paul Beganu, pentru abuz în serviciu, luare de mită, instigare la fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mită.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, Alexandru Lefter, inspector șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Focșani la data faptei, pentru luare de mită, iar sub control judiciar au fost deferiţi justiţiei Mihail-Cosmin Vasile, avocat în Baroul Buzău, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva la data faptelor, pentru trafic de influență, Neculae Toader, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele la data faptelor, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă