17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, pus sub control judiciar

Fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, pus sub control judiciar

Judecătorii Curții de Apel Cluj au respins, joi, contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului de înlocuire a arestului la domiciliu cu control judiciar, în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, relatează Mediafax

Decizia instanței este definitivă.

Astfel, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Cluj Horea Uioreanu și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, judecați pentru fapte de corupție, rămân sub control judiciar, așa cum a dispus, luni, Tribunalul Cluj, ei trebuind să respecte mai multe reguli impuse de instanță, potrivit deciziei magistraților Curții de Apel Cluj. 

​Citește și: Procesul de corupție al fostului şef CJ Cluj Horea Uioreanu a început luni

Horea Uioreanu și Vasile Pogăcean nu au voie să părăsească județul Cluj, în timp ce Ioan Bene are interdicția de a părăsi țara. Totodată, instanța îi obligă pe cei trei ca pe durata controlului judiciar să nu ia legătura între ei și să nu discute cu martorii din dosar.

“Clientul meu nu are voie să părăsească județul și nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar sau cu ceilalți coinculpați. Decizia nu mai are cale de atac”, a declarant avocata lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara.

Magistraţii Tribunalului Cluj au decis, luni, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi al oamenilor de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, decizia nefiind însă definitivă.

Horea Uioreanu se afla în arest la domiciliu din 12 noiembrie 2014, când Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentință definitivă, înlocuirea arestului preventiv, care a durat mai bine de şase luni, cu arestul la domiciliu.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de BANI .

În același dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.

Citește și: Horea Uioreanu, trimis în judecată pentru că ar fi cerut informaţii de la un subofiţer SRI

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în acelaşi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judeţean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată și omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de dare de mită.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai 2014, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv. În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă în noiembrie Curtea de Apel Cluj a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Procesul de corupție în care unul dintre inculpaţi este fostul şef al Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu a început, în 2 martie, la Tribunalul Cluj, după nouă luni de la trimiterea dosarului în judecată.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă