13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFostul primar Gheorghe Nichita a scăpat de controlul judiciar și poate ieși...

Fostul primar Gheorghe Nichita a scăpat de controlul judiciar și poate ieși din țară

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, luni, ridicarea măsurii controlului judiciar pentru fostul primar Gheorghe Nichita, acuzat de instigare la abuz în serviciu după ce a folosit angajaţi din Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta amantă, care îi era subordonată, informează Agerpres.

“Am fost informat de avocatul meu de înlocuirea măsurii controlului judiciar în cazul dosarului cu Poliţia Locală. E o stare procesuală în care există anumite obligaţii. E o măsură normală care trebuia mai să fie mai demult luată pentru că toţi ceilalţi din dosar au primit această decizie încă de anul trecut. La mine a fost nevoie de 15 luni. Nu vreau să fac mai multe afirmaţii. (….) Merg mai departe cu judecata”, a declarat Gheorghe Nichita.

El a precizat că i-a fost ridicată şi interdicţia de a părăsi ţara şi de a lua legătura cu unele persoane implicate în dosar. 

Fostul edil a susţinut că îşi caută un loc de muncă dar, deşi are un CV impresionant, nu a reuşit însă să se angajeze. 

“Sincer, nu pot să stau acasă pe banii familiei mele. Am încercat să mă angajez. Am experienţă, am un CV care vorbeşte de la sine. Probabil le e frică. Unii se tem, alţii nu îşi doresc. Nu am crezut niciodată în viaţa mea că oamenii te uită, te părăsesc şi te izolează încă din faza de cercetare. Acum nu-mi rămâne decât să constat, să observ… “, a mai spus fostul edil. 

Gheorghe Nichita a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu cu intenţie, cunoscând consecinţele faptei sale, potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată în toamna anului trecut de procurorii DNA, alături de Liviu Mihai Hliboceanu, director general al Poliţiei Locale Iaşi la data faptelor, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul Poliţiei Locale Iaşi la data faptelor. 

Nichita mai este judecat într-un dosar, pe fond, în cazul proiectului Managementul Traficului, proiect derulat cu fonduri europene. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi oamenii de afaceri Tiberiu Urdăreanu şi Gabriel Mardarasevici. Potrivit rechizitoriului, Nichita ar fi solicitat o mită de 6,9 milioane de lei. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă