19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFostul secretar de stat Horațiu Anghelescu a fost ridicat de poliţiştii buzoieni...

Fostul secretar de stat Horațiu Anghelescu a fost ridicat de poliţiştii buzoieni pentru a fi audiat intr-un dosar de evaziune fiscală

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor din Cabinetul Cioloş, Horațiu Anghelescu, a fost ridicat de poliţiştii IPJ Buzău pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, la locuința sa din municipiul Buzău având loc și o percheziție, desfășurată sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare, citează Agerpres.

Horațiu Anghelescu, care este și președintele Asociației Pro Democrația Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuința sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menționate.

În dosarul respectiv este vorba de operațiuni fictive cu cu materiale de construcții, achiziții și prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare.

Polițiștii buzoieni efectuează joi dimineață 27 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din trei județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală.

‘Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și din municipiul București. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite’, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii pun în aplicare 15 mandate de aducere, iar la activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Vrancea, Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cercetările urmând să fie continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

 

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă