19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Ioan Mureșan și complicii săi ar fi FABRICAT dosarul lui...

VIDEO. UPDATE. Ioan Mureșan și complicii săi ar fi FABRICAT dosarul lui Traian Berbeceanu. INTERCEPTĂRI: Şefii DIICOT şi IGPR ar fi știut de probleme (DNA)

UPDATE. Berbeceanu susţinea, într-o discuţie interceptată de procurorii DNA, că şefa DIICOT, Alina Bica, şi şeful Poliţiei române, Petre Tobă, ar fi cunoscut problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, după ce ar fost informaţi de către el, notează Mediafax.

Redăm mai jos STENOGRAMELE unei discuții între Berbeceanu și Florin Robescu director general adjunct la IGPR:

"Florentin Robescu (FR): : Adică… Bine, oricum, ai văzut când am vorbit noi atunci la Iaşi, că am vorbit de multe ori atunci şi ţi-am zis: bă, TRAIANE, fă un raport, mă, detaliat cu toate astea.

Traian Berbeceanu (TB): Păi d-aia l-am şi făcut, FLORENTIN. Deci când am vorbit la Iaşi, pe cuvântul meu de onoare că am avut deplină încredere că BICA face ceva. …(neinteligibil)… Săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni vin cu… cu ăsta, cum îl cheamă, cu JEAN.
FR: Dar nu ştii că am şi vorbit cu ei şi am zis: bă, uite, vorbesc cu asta să stea de vorbă cu ea să nu ştiu ce.
TB: Da, păi mulţumită ţie am reuşit să stau de vorbă cu ea. Pe urmă când am văzut că după chestia de la Iaşi nu s-a întâmplat nimic şi tot continuă, tot continuă, tot continuă, am zis bă trebuie să fac ceva şi atuncea am făcut raportul ăla şi l-am dus la domnul TOBĂ. Eu atuncea mi-am dat seama că îs cărţile făcute că mi-o zis TOBĂ că dacă mă mut la altă Brigadă.
FR: Da, da.
TB: Deci eu mi-am dat seama că-s cărţile făcute.
FR: Mă, dar tu ai mai fost la el după aia? Nu.
TB: Nu, am vorbit cu el pe 6 seara atuncea. Când a fost asta?
FR: Nu, după raport, te întreb.
TB: Nu, nu, atuncea, lunea.
FR: Dar în schimb ai fost la asta? Te-a chemat asta?
TB: La BICA am fost eu în audienţă. Eram în Bucureşti, cu altă treabă, nu ştiu cu ce…
FR: Nu mi-ai zis atunci, n-am ştiu că…
TB: I-am zis la JEAN, nu ţi-a zis? Poi, deci am fost la ea în audienţă, eram cu… dosarul ăla mare pe laminate pe care îl aveam în lucru şi care urma să … Şi seara…
FR: Dar nu atunci când ai venit cu MUREŞAN, atunci ştiu.
TB: Nu, nu, nu! Aia când am venit cu MUREŞAN a fost chiar când au numit-o pe ea, după ce au instalat-o pe ea.
FR: Când a chemat şefii de brigăzi.
TB: A fost înainte de chestia cu Iaşi-ul chiar. Ştii, că după aia a fost convocarea cu ofiţerii de legătură la Iaşi când i-am spus ei prima dată. Şi când am venit în Bucureşti, am zis bă, ceva nu-i în regulă, şi hai să-i dau eu… şi i-am dat de pe telefonul mobil de pe internet… i-am dat un mail. Şi am scris încă odată: domne, aşa cum v-am adus la cunoştinţă şi la Iaşi, sunt probleme deosebite, foarte grave şi trebuie să le discutăm. Sunt în Bucureşti şi aş aprecia dacă mă primiţi mâine în audienţă. Şi a doua zi dimineaţă m-a sunat de la ea de la cabinet că mă aşteaptă la ora 2 sau la nu ştiu cât. Şi m-am dus în audienţă şi i-am spus încă odată. Eu atuncea mi-am dat seama că atuncea când am adus raportul la TOBĂ, JEAN ştii cum a zis că i-l arată la GEORGIANA HOSU (adjuncta şefei DIICOT – n.r.). Eu nu cred că i l-o arătat la GEORGIANA HOSU, cred că i l-a arătat la BICA, pentru că BICA de când am intrat în birou la ea, era şi GEORGIANA HOSU de faţă: că ce, că mi-ai făcut raportul ăla, că m-a luat de urechi procurorul general că nu ştia nimica, că acuma nu se mai poate face nimica. Şi i-am zis: doamna procuror şef, adică cum nu se mai poate face nimica? Că da, că ce e scris e scris. Şi i-am zis că nu vreau să se facă nimica, decât să se verifice aspectele din raport. Eu îs poliţist. Eu nu lucrez la Ministerul Public, am procedat legal. Am făcut un raport pe care l-am înregistrat şi l-am dat domnului inspector general.
FR: Am înţeles că era pornită rău atunci împotriva ta.
TB: Da, era pornită rău.
FR: Adică, ţi-a zis ceva de genul că tu nu eşti curat sau că nu eşti…?
TB: Nu sunt Albă ca Zăpada!
FR: Nu eşti Albă ca…
TB: A zis: că ce, că tu ai scris de procurorii mei, că tu îmi vânezi procurorii mei, că nici tu nu eşti Albă ca Zăpada. Şi i-am zis: doamna procuror şef, eu sunt un poliţist cinstit, eu dacă nu aveam probleme, nu aveam tupeul să fac ceea ce-am făcut.
FR: …(neinteligibil)…
TB: Şi i-am spus: mi-o spus domnul inspector general că opinia dumneavoastră este să mă mut la altă brigadă sau să mă mut la Bucureşti, iar eu nu sunt de acord să mă mut. Să nu crezi dumneata că pleacă MUREŞAN şi dumneata rămâi acolo! Şi i-am zis: doamnă, eu nu vreau decât să se verifice aspectele respective şi să se ia măsuri legale. Poate sunt cel mai bun, poate greşesc, să se verifice. Şi i-am zis: vă rog mult de tot, dacă într-adevăr, aşa cum avem informaţii, este un dosar în lucru şi eu şi echipa mea suntem dispuşi oricând să venim, să nu faceţi spectacol şi d-astea. Noi suntem înarmaţi permanent, nu ştiu ce. Că nu ştiu ce mai putem face acuma, că lăsaţi-mă să mă gândesc. Doamne procuror şef, eu am deplină încredere în doamna GEORGIANA HOSU, pentru că am lucrat cu dumneaei în mai multe dosare pe economic, cum hotărâţi aşa facem"

 

—-

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție arată în rechizitoriul întocmit în cazul lui Traian Berbeceanu, că fstul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan și doi complici ai acestuia, fostul procuror Nicolae Cean și ofițerul Alin Muntean, ar fi ”fabricat” dosarul fostului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, pentru a-l aduce la tăcere, informează Mediafax.

"Actele de urmărire penală efectuate în prezenta cauză au relevat existenţa unei activităţi infracţionale extrem de elaborate a inculpaţilor, subtil şi atent construită, prin folosirea cu rea-credinţă a funcţiei şi a instrumentelor procedurale, rezultatul final constând în colectarea unui material probator cu aparenţă de legalitate şi temeinicie, folosit pentru punerea sub inculpare şi reţinerea părţii vătămate Traian Berbeceanu, scopul principal decelat în anchetă fiind cel al înlăturării acestuia din funcţia deţinută şi al intrării în posesia materialelor compromiţătoare pentru oamenii legii, pe care cel vizat le-ar fi deţinut" se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Conform actului de sesizare a instanţei, Traian Berbeceanu – care devenise tot mai vocal şi mai determinat în a aduce la cunoştinţa organelor de anchetă împrejurările cu potenţial incriminator la adresa celor trei, constatate pe parcursul activităţii în calitate de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia şi care efectua anchete care vizau oameni de afaceri aflaţi în legătură cu aceştia – a determinat din partea acestora "o reacţie de apărare, generată de panică şi concretizată în efectuarea unor demersuri infracţionale care au urmărit «reducerea la tăcere» a ofiţerului de poliţie".

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/cd0f8f6789d71ceef3dc38c58bd442e1/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă