13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul şef al IPJ Timiş, trimis în judecată pentru ce i-a cerut...

Fostul şef al IPJ Timiş, trimis în judecată pentru ce i-a cerut șpagă unui coleg un televizor

Fostul şef al Poliției Județene Timiş Gheorghe Popescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, după ce a cerut şi a primit un televizor de la un poliţist pentru a-l muta în subordinea sa, conform unui comunicat DNA.

Mai mult decât atât, fostul șef al Poliției Județene Timiș a fost nemulțumit de caracteristicile tehnice ale aparatului și a cerut să fie înlocuit. 

Procurorii anticorupție spun că la începutul anului 2012, Gheorghe Popescu, în calitate de inspector-șef al IPJ Timiș, după ce a aprobat raportul de mutare a unui subordonat de la o secție de poliție în cadrul unei alte structuri aflate în subordinea sa, i-a cerut celui din urmă un televizor cu plasmă.

Astfel, în 9 martie 2012, polițistul a achiziționat un televizor, la prețul de 999,90 lei, pe care în aceeași zi l-a schimbat cu un altul care avea o diagonală mai mare, în valoare de 1.699,90 lei, la cererea lui Popescu.

În 28 ianuarie, Popescu a fost audiat de procurorii DNA din Timișoara în acest dosar, iar televizorul pe care acesta îl primise de la subordonat a fost ridicat din locuința fostului adjunct al IPJ Timiș. Totodată, în urma audierilor, Gheorghe Popescu a fost pus sub control judiciar. Ulterior a fost suspendat din funcţie şi a cerut pensionarea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în acest caz, cea de control judiciar.

Gheorghe Popescu a condus interimar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, până în 27 ianuarie, când la conducerea instituţiei a fost împuternicit de către IGPR Ion Mirescu, care mai condus Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă