12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFostul șef al Parchetului Tribunalului Ialomița, prim-procurorul Cristian Hristescu, prins de poliție,...

Fostul șef al Parchetului Tribunalului Ialomița, prim-procurorul Cristian Hristescu, prins de poliție, încălcând obligațiile de arest la domiciliu

Fostul șef al Parchetului Tribunalului Ialomița, prim-procurorul Cristian Hristescu, a fost prins de poliție, încălcând obligațiile de arest la domiciliu. Avea un traseu stabilit pentru a ajunge la Curtea de Apel București, însă a fost prins în parcarea unui magazin Auchan din sectorul 3.

Totodată, anchetatori au costatat că Hristescu a fost și la un hotel din Capitală. Fostul prim-procuror a fost lăsat să plece.

În luna februarie, fostul prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa Cristian Hristescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie fiind acuzat de şantaj, trafic de influenţă şi favorizarea infractorului. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Hristescu, fost şef al Parchetului Ialomiţa, trimis în judecată

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), între 27 iunie şi 4 noiembrie 2013, Hristescu ar fi cerut şi primit de la Ştefan Telu Foamete, trimis şi el în judecată în acelaşi dosar, materiale de construcţie pentru imobilul pe care îl construia în municipiul Slobozia.

Citește și: Procurorii DNA cer arestarea magistratului Cristian Hristescu

În schimb, Hristescu i-a promis că va influenţa un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, astfel încât Foamete să obţină soluţie favorabilă într-un dosar penal în care acesta şi societatea pe care o administrează aveau calitatea de învinuiţi.

De altfel, la fiecare comandă de materiale, magistratul ar fi solicitat ca sumele de plată să fie trecute într-o fişă şi să-i fie acordată reducere sau să fie trecute pe numele inculpatului Foamete Ştefan Telu.

 

 

Știre în curs de actualiare

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă