19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFostul şef ANAF, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru tarfic...

Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru tarfic de influenţă

Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, se arată într-un comunicat DNA.

În cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., Sorin Blejnar , ar fi acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective.

Banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Blejnar în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, fostului şef ANAF i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei. 

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin lui Sorin Blejnar. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 

Fostul şef ANAF a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat (în forma sprijinirii), vezi comunicatul nr. 1942/VIII/3 din 03 iulie 2014.

 

Cele mai citite

Previziunile CE pentru economia europeană: creșterea PIB-ului în 2024 ar urma să fie de 1,0 % în UE și de 0,8 % în zona euro

Comisia Europeană (CE) a îmbunătăţit uşor, de la 0,9% la 1%, estimările privind creşterea economiei Uniunii Europene în acest an, pe fondul avansului consumului...

Cod portocaliu și galben de vânt puternic și vijelii în mai multe zone din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Caras-Severin, valabilă de joi seara de la ora...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă