14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Gabriel Oprea, din nou la DNA, în dosarul legat de cheltuirea...

UPDATE. Gabriel Oprea, din nou la DNA, în dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI. Procurorii i-au pus SECHESTRU pe clădiri și terenuri

UPDATE. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au instituit măsura sechestrului asigurător, asupra mai multor clădiri și terenuri situate în municipiul București, respectiv județul Ilfov și Giurgiu ce aparțin inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe și Pavel Gabriel-Nicolae, până la concurența sumei de 410.000 lei.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reținută în sarcina lor.

Inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe și Pavel Gabriel-Nicolae le-a fost adusă la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.

——-

UPDATE. La ieșirea de la DNA, Gabriel Oprea a confirmat că a fost chemat în dosarul DIPI și a susținut că ”s-au luat măsuri”.

Surse judiciare afirmă că fostul vicepremier a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință punerea sechestrului asupra unor bunuri care au contravaloarea prejudiciului din dosar.

——-

Gabriel Oprea, fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, a venit, miercuri dimineață la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar deschis pentru abuz în serviciu. 

Fostul vicepremier este acuzat că a dispus suplimentarea fondurilor structurii de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism de lux. Mașina a fost apoi folosită pentru a se deplasa în coloanele oficiale.

Citește și: Gabriel Oprea, vizită fulger la DNA, în dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI
Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat astfel, spun procurorii DNA.

Citește și: Gabriel Oprea este urmărit penal în dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI

Gabriel Oprea mai are un dosar la DNA, tot de abuz în serviciu și vizează folosirea abuzivă a coloanelor oficiale. 

Citește și: Gabriel Oprea, URMĂRIT PENAL, în dosarul coloanelor oficiale: Mi se pare nedrept

Știre în curs de actualizare!

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă