11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Militarii români fac antrenamente de cascadori în Germania

FOTO. Militarii români fac antrenamente de cascadori în Germania

150 de militari români din Batalionul 32 Infanterie Mircea se instruiesc în Germania, folosind echipamentele armatei americane.

Românii au urcat, în premieră, în cabina unui simulator de automobil blindat, denumit Rollover. Acesta permite reproducerea unor evenimente de pe câmpul de luptă, inclusiv avarierea și răsturnarea mașinii. Cabina simulatorului sugerează, în linii mari, un automobil Humvee, frecvent folosit de militarii americani.

Instructorul american, locotenentul Bruce Gaffney, le-a vorbit camarazilor români despre importanţa protejării echipei, despre modul de reacţie în astfel de situaţii tactice, precum şi despre modul de extragere şi transport al răniților în condiţii de siguranţă.

Militarii români aflați în poligonul Hohenfels din Germania participă la exercițiul Saber Junction 2015, ale cărui acțiuni sunt planificate, succesiv, până la sfârșitul acestui an.

4700 de militari din 17 țări participă la Saber Junction 2015

Saber Junction 2015 reprezintă cele mai ample manevre anuale ale trupelor americane din Europa. Împreună cu americanii, la Saber Junction 2015 se antrenează militari din alte 16 țări membre și partenere ale NATO. Exercițiile se defășoară pe teritoriile Germaniei, Italiei, Lituaniei și României, cu participarea a peste 4700 de militari.

Batalionul 32 Mircea, cu sediul la Timișoara, face parte din Divizia 4 Infanterie. Militarii lui sunt cunoscuți mai ales sub numele de „Scorpionii Galbeni”. Acest nume a fost utilizat pe parcursul unei misiuni de șase luni în Afganistan, în anul 2013.

Pe parcursul acelei misiuni s-a înregistrat și un eveniment similar celor pentru care românii se antrenează acum la simulator. Pe autostrada A 1 din Afganistan, într-o misiune de patrulare, pneul unui automobil blindat a explodat, iar mașina s-a răsturnat. Patru militari aflați în interior au fost răniți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă