8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Eveniment aviatic pe Aerodromul Clinceni, cu ocazia Zilei Internaționale...

FOTO + VIDEO: Eveniment aviatic pe Aerodromul Clinceni, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Peste 30 de aeronave participă, sâmbătă, la evenimentul „Clinceni Children’s Day Air Show 2016″, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, şi organizat de Aeroclubul României, informează Agerpres.

Demonstraţiile au început la ora 10,00 şi se vor întinde pe o perioadă de trei ore, iar programul de zbor include acrobaţie aeriană solo şi în formaţie, cu avioane şi planoare, vânătoare de baloane cu avioane Zlin 526/726/142, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta şi balon cu aer cald. 

Cei prezenţi au ocazia să admire evoluţia a peste 30 de aeronave dintre care: „Hawks of Romania” – formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României cu 5 avioane Extra 300, „White Wings” – formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, „Blue Wings” – echipa de paraşutism – lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism, „The Pelicans” – formaţia de avioane ultrauşoare a Aeroclubului României, „Vulturii Tricolori” – formaţia de avioane Zlin 142 a Aeroclubului României. De asemenea, la eveniment sunt invitate şi Forţele Aeriene Române. 

Accesul publicului în incinta Aeroclubului Teritorial ‘Aurel Vlaicu’ Bucureşti – Aerodrom Clinceni este liber. 

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, având 17 unităţi teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. 

Totodată, organizaţia se ocupă de repararea şi întreţinerea anumitor categorii de aeronave, precum şi de pregătirea pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării/autorizării unor categorii de personal şi tehnică aeronautică.

 

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă