5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Americanii scot la instrucție 4700 de militari din 13 țări NATO...

FOTO. Americanii scot la instrucție 4700 de militari din 13 țări NATO și partenere

Peste 4700 de militari din 13 țări membre și partenere ale NATO se vor antrena în Germania, pe parcursul lunilor mai și iunie 2015, în cadrul exercițiului Combined Resolve IV.

Exercițiile din seria Combined Resolve se desfășoară de două ori pe an și sunt organizate de Comandamentul Forțelor Terestre americane din Europa (US Army Europe).

Combined Resolve IV se va desfășura în complexul de poligoane Grafenwoehr și Hohenfels din Bavaria (sud-estul Germaniei), în perioada 1 mai – 26 iunie a.c.

Militarii participanți provin din zece țări NATO – Albania, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Italia, Letonia, România, Slovenia și SUA, precum și din trei state partenere cu NATO – Republica Moldova, Muntenegru și Serbia.

Pornesc tancurile din European Activity Set 

Special pentru acest exercițiu, americanii au deplasat din SUA în Germania tehnică militară suplimentară, inclusiv câteva zeci de vehicule blindate pe șenile – atât tancuri cât și mașini de luptă ale infanteriei. Ele se alătură echipamentelor militare denumite, generic, “US Army European Activity Set” – ansamblul de echipamente prepoziționate de SUA la Grafenwoehr în scopul participării la antrenamente sau la misiuni reale.

„European Activity Set” are în dotare tancuri modernizate M1A2 SEP v2 Abrams, precum și mașini blindate M2A3 Bradley. Tancurile model M1A2 SEP v2 sunt cele pe care americanii le-au trimis în Europa, pentru a înlocui tancurile vechi Abrams, după izbucnirea crizei din Ucraina.

Citește și:  “Războiul” a început la Smârdan. Militari din patru țări se antrenează în România

Pentru trupele americane din Europa, scopul exercițiului multinațional este de a deveni „mai flexibile, mai rapide și mai apte să coopereze cu militarii din țările aliate și partenere”, informează Comandamentul US Army Europe.

Cea mai complexă etapă a exercițiului vor fi tragerile cu muniție de război, cu toate tipurile de arme.

Complexul de poligoane Grafenwoehr și Hohenfels reprezintă cea mai mare zonă de antrenament, cu trageri reale, a trupelor americane din Europa. Exercițiul Combined Resolve IV se desfășoară, practic, în continuarea unui alt antrenament similar, denumit Saber Junction, care se derulează în Bavaria până la data de 30 aprilie.

Citește și:  Antrenament pentru război: Infanteriștii români se luptă cu tancurile

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă