16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Arafat, detalii despre transportul răniţii din Colectiv care au murit în...

FOTO. Arafat, detalii despre transportul răniţii din Colectiv care au murit în Olanda

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că cei doi răniţi în urma incendiului din Colectiv, care au murti după ce au fost transportaţi în Olanda, erau „OK” când au ajuns la spitalul din Bruxelles. Însă, după aceea, starea lor s-a agravat şi au intrat în spot cardiac. 

"Astăzi dimineață, au decolat cele două avioane, unul către Rotterdam (…) și unul către Bruxelles. La bordul avionului către Rotterdam au fost cinci pacienți intubați și alți trei neintubați, deci alți trei. La bordul avionului către Bruxelles, trei pacienți intubați și ventilați și alți cinci neintubați. Avionul de la Rotterdam a ajuns primul, fiind cel care a plecat primul din țară. La sosire, toți pacienții… și chiar am primit mesaje că au sosit toți pacienții ok, după care am primit mesaje, ulterior, în care ne-au zis ca s-a agravat starea la doi dintre ei, intrând chiar in stop cardiac. Unul în ambulanță și chiar un medic de la noi a continuat drumul cu el la spitalul din Rotterdam sub resuscitare, s-a încercat la spitalul din Rotterdam în continuu resuscitarea lui, dar fără absolut fără niciun succes. Celălalt pacient s-a întâmplat după ce a a plecat și la sosire la spital, unde s-a încercat resuscitarea, am fost anunțați de către autoritățile olandeze că este sub resuscitare și ulterior declarat decesul", a arătat Arafat.

El a adăugat că ambii pacienți au aveau leziuni grave.

"Ambii pacienți aveau leziuni grave și, din cauza leziunilor de inhalare, nu numai din cauza arsurilor, și așa cum în țară am avut patru decese azi dimineață care au apărut brusc la patru pacienți, deci stopuri cardiace, din păcate acești doi pacienți au intrat în stop cardiac la un anumit moment. Deci, unul pe timpul transportului, unul la sosire la spital", a explicat Arafat.

Bilanţul morţilor în urma incendiului din clubul Colectiv a crescut, sâmbătă, la 38, după ce trei răniți critic au decedat, doi dintre ei – un român și un italian – în Olanda, în timp ce un al treilea a murit la București, la Spitalul Floreasca.

De asemenea, sâmbătă au încetat din viaţă dpuă persoane internate la Spitalul de Arşi şi un tânăr în stare critică, internat la Spitalul Universitar.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu misiunea de trasportare a răniţilor în Olanda şi Belgia.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă