13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFoto. Armata Română exersează trecerea tancurilor peste Dunăre. România are frontieră fluvială...

Foto. Armata Română exersează trecerea tancurilor peste Dunăre. România are frontieră fluvială cu Bulgaria şi cu Ucraina

Forţele Terestre ale României au început un exerciţiu în zona Dunării, în care sunt implicate maşini blindate şi ambarcaţiuni ale geniştilor.

Cea mai spectaculoasă manevră este trecerea tancurilor şi a transportoarelor blindate, împreună cu personalul lor, peste Dunăre.

Scopul exact al acestor antrenamente nu a fost anunţat de Ministerul Apărării Naţionale. După cum se ştie, România are frontieră pe Dunăre cu Serbia, cu Bulgaria şi cu Ucraina.

Citeşte şi: Avertisment al Centrului Euro-Atlantic: Supravieţuirea Ucrainei e vitală pentru România

Exerciţiul din aceste zile este denumit Platinum Eagle-15. Manevrele se execută în poligonul Vărsătura (județul Brăila). La finalul exerciţiului, militarii şi tehnica de luptă vor traversa braţul Arapu al Dunării, urmând să ajungă în oraşul Măcin.

Maşinile blindate sunt din Brigada 1 Mecanizată, iar ambarcaţiunile provin de la Brigada 10 Geniu. Militarii provin din Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni”, Batalionul 114 Tancuri “Petru Cercel” şi din Batalionul Nave Treceri Fluviale.

Citeşte şi: FOTO. Eveniment neprevăzut în poligonul Smârdan. Tancurile s-au apărat de o căruță

După finalizarea antrenamentelor din zona Dunării, militarii români vor continua exerciţiul Platinum Eagle-15 în poligonul Babadag.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă