12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Campanie INEDITĂ pentru atragerea oamenilor la marșul pădurilor

FOTO. Campanie INEDITĂ pentru atragerea oamenilor la marșul pădurilor

Un grup de activiști au demarat o inițiativă pentru a atrage cât mai multe persoane la marșul pădurilor din 20 septembrie. Astfel, mai mulți tineri stau la stația de metrou de la Unirii 1, câteva de ore pe zi, cu un panou pe care este scrisă data marșului și întrebarea ”Salvăm pădurea pentru copiii noștri?”. 

Inițiativa are și o pagină de Facebook în care se arată care este scopul campaniei. 

”O pagină legată de o activitate inedităƒ, conștientizare, informare în spațiul public, la metrou Unirii deocamdată zilnic Luni – Vineri 17-19. Like Share va rog dacă vreți să fiți la curent cu urmăƒtorul #MARSULPADURILOR. O minimă implicare arată că respectăm natura și vrem să o păstrăm și pentru copiii noștri„, a scris unul dintre activiști. 

De asemenea, pe pagina de Facebook a inițiativei tinerii documentează reacția oamenilor care îi văd zi de zi la metrou. Totodată, aceștia postează informații legate de defrișările pădurilor, ce pot face cetățenii în privința acestui fenomen și cum se poate reclama transportul ilegal de lemn. 

”O concluzie, observație a informării pe care o practic 2 ore pe zi, Luni-Vineri de la 5 la 7 de aprox 3 saptămîni pe peronul stației de metrou Unirii 1.
Crește numărul personelor care stau să citească cu atenție tot mesajul și care intra in vorba sau ma salută apreciativ in trecere. ..Lumea întreabă cînd va fi marșul – 20 septembrie, locul nu se știe deocamdată, discutăm, unii fac poze. Deci ușor, ușor lucrurile se mișcă. Sper să punem în practică și evenimente artistice – flash moburi la metrou sau în alte locuri. Pe pagină caut să pun informații diverse și pe întelesul și interesul larg. Cum se taie pădurea si ce putem schimba, ce revendicări se cer, cum putem să devenim mai activi in reclamarea transportului ilegal de lemn. Vezi postarea cu marca-sigiliul rotund si dreptunghiular. Așadar vă aștept, între timp devenim mai informați deci mai cu atitudine civică. Mulțumesc”, au scris tinerii pe pagina de Facebook Marșul Pădurilor. 

În ultimele luni, în Capitală, au avut loc mai multe proteste împotriva defrișărilor de păduri. Protestatarii au susținut că actualul Cod Silvic are nevoie de modificări substanţiale. Ei cer ca aceste modificări să fie foarte atent dezbătute şi stabilite, împreună cu oameni de specialitate şi reprezentanţi ai ONG-urilor din domeniu. 

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă