15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cine munceşte în OLTENIA, sub cerul liber, la 32 de grade...

FOTO. Cine munceşte în OLTENIA, sub cerul liber, la 32 de grade Celsius

În Oltenia, oamenii lucrează în construcţii, sub razele Soarelui, la temperaturi de peste 32 de grade Celsius.

Nu este vorba de muncitori români, ci de constructori americani de la baza militară Deveselu, pe care România a pus-o la dispoziţia SUA.

Militarii americani fac parte din unităţile de Seabees. Denumirea provine de la iniţialele CB („Construction Battalions”), care defineşte unităţile de construcţii din cadrul Forţelor Navale ale SUA.

Unitatea de la Deveselu, denumită oficial “Naval Support Facility”, are regimul unei baze navale americane, întrucât ea va găzdui elemente ale sistemului antirachetă, care este operat de US Navy.

Forţele Navale ale SUA au difuzat o serie de fotografii, realizate miercuri, care prezintă activitatea la Deveselu a personalului Seabees.

“Militarii noştri demonstrează ce pot face la temperaturi de peste 90 de grade” (Fahrenheit – n.n.), explică US Navy.

Echipele Seabees fac un pod din lemn în interiorul bazei de la Deveselu, ca să nu mai meargă prin noroi, la următoarea ploaie.

Podul leagă două zone de construcţii temporare în cazarma americană. În aceste zone se află, deocamdată, locuinţele echipajului american care a ajuns deja la Deveselu şi care va opera sistemul antirachetă Aegis Ashore. În toamnă, vor fi date în folosinţă noile clădiri, precizează US Navy.

Până la sfârşitul anului 2015, elementele din România ale scutului antirachetă vor intra în funcţiune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă