16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Comandamentul NATO de divizie Sud-Est, activat de 1 Decembrie

FOTO: Comandamentul NATO de divizie Sud-Est, activat de 1 Decembrie

Comandamentul multinaţional NATO de divizie Sud-Est (HQ MND-SE) a fost activat, de Ziua Națională, în prezența ministrului Apărării,Mihnea Motoc, și a  şefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Înfiinţarea acestei structuri NATO de comandă-control face parte – alături de activarea, în luna septembrie, a Unităţii de Integrare a Forţelor NATO (NFIU-NATO Force Integration Unit) – din măsurile stabilite în Planul de acţiune al Alianţei pentru creşterea capacităţii operaţionale, adoptat la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, din 2014, conform unui comunicat al MApN.

Înfiinţarea acestui comandament aliat la Bucureşti, ca şi a Unităţii NATO de Integrare a Forţelor NATO, este o măsură concretă de asigurare a ţării noastre ca stat-membru al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord în contextul evoluţiei situaţiei de securitate din regiune.

La ceremonie a fost prezent locţiitorul comandantului Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, generalul-locotenent Alain Parent.

După desfăşurarea ceremoniei de activare, care a avut loc la Bucureşti, un detaşament al HQ MND-SE a defilat în cadrul Paradei Militare Naţionale din Piaţa Constituţiei.

Cele mai citite

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane euro acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă