13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată mașinile militare JEEP care se vor construi la București

FOTO. Cum arată mașinile militare JEEP care se vor construi la București

Uzina Mecanică București, cunoscută, de ani de zile, drept producător de tancuri, ar putea începe să asambleze automobile de teren Jeep.

Două asemenea vehicule, model Jeep J8, concepute pentru uz militar, au fost prezentate, marți, la sediul UMB, în prezența unor reprezentanți oficiali și ai unor specialiști de la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Economiei și Comerțului și din Compania ROMARM, precum și a lui Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA în România.

Compania Fiat Chrysler Automobiles, care deţine în prezent marca Jeep, a acceptat invitația părții române de a analiza un parteneriat cu UMB. O primă întâlnire preliminară a avut loc marţi, la Bucureşti.

În funcție de numărul de automobile Jeep care vor fi comandate se va decide și gradul de integrare a producției în România – în primul rând la UMB. Beneficiarii acestor mașini ar putea fi toate categoriile de arme din Armata Română, precum și alte instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, întrucât ele sunt concepute în circa 20 de variante.

La București au fost prezentate două versiuni, ambele cu motor Diesel de 2,8 litri și cutie de viteză automată. Una dintre mașinile aduse are șasiu normal, prelată și cinci locuri pe scaune. Cealaltă mașină are șasiu lung, acoperiș rigid și poate lua la bord până la opt oameni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă