20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Gălăţeanul care va deveni "Jandarmul anului” a pornit în alergare spre...

FOTO. Gălăţeanul care va deveni “Jandarmul anului” a pornit în alergare spre Bucureşti, în memoria victimelor din Belgia

Gălăţeanul care va deveni “Jandarmul de Onoare al Anului” pentru acţiunile sale cu scop umanitar a pornit sâmbătă, în alergare către Bucureşti, purtând steagul României, înmânat de un veteran de război de 92 de ani, şi o banderolă cu steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles, scrie News.ro.

Cristian Onofrei, în vârstă de 33 de ani, este plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi a fost desemnat “Jandarmul de onoare al anului”, în contextul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române pe 3 aprilie, instituţie care împlineşte 166 ani de existenţă.

În urmă cu doi ani, jandarmul a decis să se implice în organizarea primei acţiuni umanitare pentru a-l ajuta pe un copil care suferea de o afecţiune gravă ca să strângă banii necesari pentru tratament, după care spune că a organizat multe alte acţiuni de acest fel.

“Mi s-a propus atunci să donez o sumă de bani pentru un băiat care suferea de o gravă afecţiune la cap, dar am considerat că suma pe care o donam nu era suficientă şi pentru a-l ajuta să se însănătoşească. Convins că el are nevoie de mult mai mulţi bani pentru a face operaţia necesară, am încercat să creez o modalitate pentru a-l ajuta şi m-am gândit că partea de alergare poate fi una foarte utilă întrucât eu fiind mare pasionat de alergare şi ştiind că în Galaţi sunt foarte mulţi pasionaţi de alergare, am considerat că organizarea unui astfel de eveniment este un lucru cât se poate de bun şi într-adevăr acest lucru s-a confirmat. A fost un prim eveniment experimental, dar în timp aceste evenimente caritabile au căpătat amploare şi am evoluat în acest sens”, a mai afirmat jandarmul. 

Pentru activitatea sa în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi şi pentru acţiunile sale cu scop umanitar, Cristian Onofrei a fost desemnat “Jandarmul de Onoare al Anului” şi astfel a decis să parcurgă în alergare distanţa de 306 kilometri dintre Galaţi, oraşul său natal, şi Bucureşti, unde i se va conferi în mod onorific distincţia.

“Alerg pentru sănătate în primul rând, pentru victimele de la Bruxelles, am rămas marcat de ceea ce s-a întâmplat acolo, oameni nevinovaţi au căzut pradă luptei altora, pentru doamna Tirian Adriana, mamă a doi copii pentru care vom organiza o acţiune caritabilă pe 10 aprilie, care este grav bolnavă de cancer. Îmi doresc să induc oamenilor un stil de viaţă sănătos şi prin această acţiune a mea să deschid porţile altor oameni spre a face ceea ce fac eu. Îmi doresc foarte mult şi ca acţiunile mele umanitare să prindă contur tot mai mult şi să beneficieze tot mai multă lume care are, din păcate, mari probleme de sănătate, pentru a atinge acolo un mic pas spre vindecare. Traseul consider că va fi unul destul de greu din punct de vedere al terenului în primul rând. Nu este foarte uşor să alergi zilnic în medie 38 de kilometri pe asfalt, însă consider că am pregătirea necesară pentru a ajunge şi a duce la bun sfârşit traseul”, a afirmat Cristian Onofrei. 

Jandarmul spune că practică atletismul de la vârsta de 18 ani, iar la nivel de performanţă a activat până în anul 2007, participând la numeroase competiţii sportive.

“După 2007, am încercat să mă pregătesc singur şi am făcut-o, zic eu, destul de bine având în vedere rezultatele pe plan naţional la competiţii pe distanţe lungi”, a spus el.

Sâmbătă dimineaţă, în curtea unităţii Inspectoratului de Jandarmi din Galaţi, înainte de a pleca, s-au aflat alături de el soţia, colegii, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, Dănuţ Vasilică, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, dar şi un grup de 15 susţinători care au decis să-l însoţească în alergare până la Brăila. 

Toţi l-au felicitat pe Cristian Onofrei pentru activitatea sa, acţiunile umanitare şi pentru distincţia pe care o va primi.

“Ştim cu toţii activitatea domnului. Cristian Onofrei în Inspectoratul nostru, ştim cu toţii acţiunile sale umanitare, de multe ori prin ceea ce a făcut a ajutat copii, poate le-a dat o şansă la viaţă. Pentru toate aceste calităţi a fost desemnat anul acesta jandarmul de onoare al anului”, a spus comandantul IJJ Galaţi. 

Soţia lui Cristian Onofrei, Valentina, spune că este foarte mândră de realizările acestuia, iar copilul lor, un băieţel de trei ani şi jumătate, a împărtăţit deja pasiunea pentru alergare a tatălui.

“Va fi o săptămână fără soţul meu. Va fi dificil pentru noi pentru că nu-l vom avea aproape, dar vom fi cu gândul tot timpul la el şi va trece repede timpul, sperăm. Sunt cea mai mândră soţie din lume pentru că va primi distinctia. Nu pot fi decât mândră. Ne bucurăm pentru distincţia pe care o primeşte; e o încununare a tuturor lucrurilor bune pe care le face. Suntem mândri şi eu, şi copilul, toată familia. Nu ştiu dacă băieţelul îi va urma în carieră, vom vedea ce o să facă. Deocamdată, aleargă destul de bine, dar e încă prea mic ca să spunem că va urma calea aceasta”, a spus Valentina Onofrei. 

Cristian Onofrei a mai afirmat, cu modestie, că titlul de “Jandarmul de Onoare al Anului” îl merită şi mulţi alţi colegi de-ai săi.

“Consider că acest titlu l-ar merita mult mai mulţi colegi de-ai mei, mi-am atins ţelurile profesionale să spun aşa, mi-am dus la bun sfârşit activitatea pe care am desfăşurat-o până în prezent, iar acţiunile umanitare desfăşurate până acum cred că au avut un rol foarte important în obţinerea acestui titlu şi nu în ultimul rând activitatea sportivă de-a lungul timpului, cu rezultate zic eu în privinţa competiţiilor la care am participat”, a mai spus Cristian Onofrei. 

Pe timpul alergării, alături de steagul naţional pe care i l-a înmânat colonelul Crăciun Ghiţă, în vârstă de 92 de ani, veteran de război şi cel mai în vârstă jandarm gălăţean, Cristian Onofrei poartă şi o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste şi pentru a transmite un mesaj de solidaritate umană.

Cristian Onofrei şi-a început cursa sâmbătă dimineaţă, de la sediul Jandarmeriei Galaţi, după ce startul a fost dat chiar de către soţia sa, şi va alerga pe parcursul mai multor zile pe traseul Galaţi – Brăila – Buzău – Prahova – Bucureşti.

Pe parcursul traseului, el se va opri în localităţile unde există sedii ale Jandarmeriei Române. Astfel, Cristian Onofrei va trece pe la sediul Jandarmeriei Brăila, în 27 martie, o zi mai târziu se va afla la secţia de Jandarmi Făurei, pentru ca pe 29 martie să ajungă la sediul Jandarmeriei Buzău. Pe 30 martie, jandarmul ar urma să ajungă la subunitatea de jandarmi de la Mizil, iar pe 31 martie la Jandarmeria Prahova. Pe 1 aprilie, el este aşteptat la Centrul Jandarmeriei din Izvorani.

La Bucureşti, Cristian Onofrei va ajunge pe 2 aprilie la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Pe 3 aprilie, de la ora 10.00, Cristian Onofrei va pleca de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi va sosi ulterior în Parcul Herăstrău, la intrarea din Piaţa Charles de Gaulle, unde i se va decerna titlul de “Jandarmul de Onoare al Anului”.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....
Ultima oră
Pe aceeași temă