7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Idilă cu final neașteptat între un român de 24 de ani...

FOTO. Idilă cu final neașteptat între un român de 24 de ani și un fost preot britanic. Cuplul se va căsători, în ciuda diferenței de 54 de ani

Un român de 24 de ani a ajuns în atenția presei internaționale, ca urmare a idilei sale cu un fost preot din Biserica Anglicană, care este cu 54 de ani mai în vârstă decât el. Mai mult de atât, Philip Clements, în vârstă de 78 de ani, și logodnicul lui, Florin Marin, au anunțat că își vor oficializa relația printr-un parteneriat civil, în 25 aprilie, informează Kent Online și  The Mirror, care citează BBC South Est.

Fostul preot și-a făcut publice intențiile de a se căsători cu logodnicul său român, în cadrul unei emisiuni la BBC. Astfel, Philip Clemens a mărturisit că, în zecile de ani de activitate ca preot și-a reprimat sexualitatea, din cauza poziției pe care Biserica Anglicană o are față de relațiile între persoane de același sex. Dat fiind „că nu mai are mult de trăit”, bărbatul a decis să profite la maximum de anii rămași.

„Când m-am retras din activitatea ca preot, am decis că trebuie să acționez conform credințelor mele. Pentru un homosexual, cred că este nenatural să continue să nege”, a declarat el, potrivit Kent Online.

Philip Clements a continuat precizând că, în condițiile în care, în februarie 2014, autoritățile au decis că un preot nu se poate căsători cu o persoană de același sex, dar că i se permite să încheie un parteneria civil, „a decis să se decidă ce să facă cu viața lui”.

„Nu mai am mult de trăit, așa că aș vrea să profit de timpul rămas. Viaţa mea s-a schimbat imens, pentru că de la preotul muncitor, corect şi devotat, am ajuns să mă îndrăgostesc de un tânăr şi să-mi doresc să-mi petrec restul vieţii cu el. Am făcut acest anunţ public pentru că îmi doresc ca Biserica să-şi schimbe atitudinea faţă de această problemă a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex. Sunt convins că foarte mulţi preoţi îşi doresc un partener, dar sunt obligaţi să n-o facă de către regulile Bisericii”, a mai spus fostul preot, care s-a retras din activitate în 1999.

Philip Clements este și scriitor. În 1987, a publicat un volum numit „Poems of Youth”, umat de alte trei, în 2001, 2010 și 2012. Totodată, în 2007, el și-a publicat povestea.

„Sper că oamenii care îmi citesc poeziile nu rămân cu senzația de pesimism, ci cu un optimism și o stare de anticipare. Dacă există o lecție de învățat, aceea e că viața tree prea repede și că, în timp ce putem controla modul în care petrecem o parte din ea, tot rămân circumstanțe, persoane și oportunități (n.r – de care trebuie să profităm). Concluzia pe care o transmit cititorilor este că, dincolo de orice dificultăți, viața este un dar prețios și incredibil.  Sper că aceia dintre noi care se consideră <<fii ai trecutului>> să fie de acord cu mine și să se bucure de poeziile mele”, a spus el, într-un interviu acordat Kent Live News.

Cine este românul care vrea să se căsătorească cu fostul preot britanic

Florin Marin este un tânăr de 24 de ani din comuna dâmbovițeană Vișina. Deși nu a promovat examenul de bacalaureat, lucrează ca model în Marea Britanie. Tânărul a plecat din România în urmă cu doi ani, unde l-a cunoscut pe cel care i-a devenit logodnic.

„Prietenii mei se bucură pentru mine. Știu că îmi plac oamenii în vârstă, penru că au mai multă experiență. Pentru mine e ceva wow, pentru că relaţiile mele trecute n-au durat foarte mult, iar acum cred şi simt că este cea mai bună relaţie din viaţa mea”, a spus el.

Florin Marin a declarat, pentru Adevărul, că se va căsători cu Philip Clements în Marea Britanie, însă că familia nu va lua parte la ceremonie. 

„Toată nunta se face legal. Vom merge la primărie şi vom semna actele. Eu voi prelua numele său, dar nu îmi voi schimba paşaportul şi buletinul. Nunta va fi doar cu prieteni. Familia mea nu va veni. Dacă nu venea presa la nuntă poate chemam şi familia. Nu vreau ca familia mea să fie expusă presei, să i se ceară dclaraţii etc. Va fi ceva restrâns, ca între prieteni. Va fi normal, la un pub din sătucul acesta”, a explicat el.

Totodată, tânărul a afirmat că între ei este „o iubire mai mult prietenească”.

„Iubesc la el respectul, sinceritatea. Lumea a înţeles că e iubirea vieţii mele, dar nu e aşa. E o iubire mai mult prietenească. Ne căsătorim pentru că aşa am decis amândoi, dar şi să facem în ciudă românilor şi tuturor cu idei preconcepute. Ştiu că în România nu se acceptă o relaţie ca a noastră, dar e ţara plină de cupluri gay. Am fost felicitaţi de preoţi. El oricum era la pensie, nu a lăsat nicio biserică din cauza mea. Se aude că i-am sucit minţile, dar nu e nimic adevărat. Presa mai mult te pune jos”, a mai spus el.

Cei doi își vor oficializa relația, într-un pub din Anglia, pe 25 aprilie, după care se vor stabili în România.

 

 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă