9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Militarii români din Afganistan şi Germania, îndureraţi de tragedia din clubul...

FOTO. Militarii români din Afganistan şi Germania, îndureraţi de tragedia din clubul Colectiv

Militarii români aflaţi în Afganistan şi Germania şi-au exprimat regretul pentru victimele incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Bucureşti.

Astfel, „Dragonii Transilvani” din Afganistan au aprins câte o lumânare la slujba de "Luminație", în memoria celor care au murit în urma incendiului.

„Ne-am unit toți gândurile într-o singură rugăciune și ne-am rugat pentru cei care, în urma tragediei din capitală, au plecat la cele sfinte. Dumnezeu să-i ocrotească pe cei care sunt în viață și să le dea putere. Doamne Ajută! Dragonii sunt alături de voi!”, au transmis ei într-un mesaj postat Internet.

„Suntem triști pentru tragedia petrecută acasă. Militarii români aflați la exercițiul Combined Resolve V în Hohenfels, Germania, împreună cu partenerii americani și bulgari, sunt alături de familiile îndoliate după tragedia petrecută în noaptea de 30 octombrie, în București, printr-un gând bun și o rugăciune! Ne rugăm pentru sănătatea celor care sunt în suferință”, au transmis, de asemenea, militarii români din Germania.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu militarii români din Afganistan şi Germania, surprinşi în timp ce le aduc omagii victimelor incendiului din clubul Colectiv din Capitală.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Caitală, au murit 30 de persoane, iar alte aproximativ 140 de persoane rănite au fost internate în mai multe spitale din București.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.

O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă