17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Ministrul Duşa a făcut o vizită-fulger la baza antirachetă de la...

FOTO. Ministrul Duşa a făcut o vizită-fulger la baza antirachetă de la DEVESELU

Ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, a efectuat o vizită fulger la Deveselu.

Vizita a fost efectuată la data de 18 august, fără a fi anunţată de MApN nici înainte, nici după ce s-a realizat.

În schimb, evenimentul a fost anunţat ulterior de conducerea bazei americane (Naval Support Facility – NSF) de la Deveselu.

Potrivit acestei surse, ministrul Mircea Duşa s-a întâlnit cu comandantul NSF Deveselu, căpitanul William Garren, precum şi cu comandantul Bazei 99 a Armatei Române, colonelul Veronel – Cristian Vavură.

Înainte să fie numit comandant la Baza 99, colonelul Vavură a fost comandantul militarilor români din Kandahar (Afganistan), unde a cooperat cu militari americani.

Citeşte şi: Vin PARAŞUTIŞTII americani. Cel mai amplu exerciţiu aeropurtat NATO de după Războiul Rece

La Deveselu, baza americană funcţionează în interiorul Bazei 99 a Armatei Române.

În cadrul vizitei, ministrul Duşa a fost informat despre situaţia Bazei 99, precum şi despre stadiul lucrărilor la NSF Deveselu – o viitoare bază a sistemului antibalistic Aegis Ashore.

Potrivit comunicatului american, NSF Deveselu se află “în ultimele luni înainte să devină operaţională”.

Ministrul Duşa s-a deplasat la Deveselu cu un elicopter IAR 330 al Forţelor Aeriene Române. În mod atipic pentru vizitele unui ministru civil la unităţi militare, Mircea Duşa nu a fost însoţit nici de şeful Statului Major General, nici de vreunul dintre şefii categoriilor de forţe ale Armatei.

Citeşte şi: VIDEO. Care este cea mai nouă AMENINŢARE împotriva avioanelor civile

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...
Ultima oră
Pe aceeași temă