10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFoto. Ministrul român al Apărării merge să vadă avioanele militarilor americani

Foto. Ministrul român al Apărării merge să vadă avioanele militarilor americani

Ministrul român al Apărării, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă, merg astăzi la Câmpia Turzii, pentru a participa la „Ziua Distinşilor Vizitatori” a exerciţiului româno-american Dacian Thunder 2015.

La exercițiu participă aeronave militare din România și SUA, care decolează de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Exerciţiul româno-american Dacian Thunder se desfăşoară în perioada 27 martie – 7 iulie 2015.

Potrivit MApN, Forţele Aeriene Române participă la exerciţiu cu aproximativ 300 de militari, piloţi şi personal tehnic, patru aeronave MiG-21 LanceR şi şase elicoptere IAR-330 Puma, în variantele SOCAT şi MEDEVAC.

Forţele Aeriene ale Statelor Unite au trimis la Câmpia Turzii circa 350 de militari, 11 avioane A-10 Thunderbolt precum şi tehnica de deservire aferentă.

Exerciţiul are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate şi îmbunătăţirea nivelului de antrenament al personalului român şi american, prin executarea zborurilor în comun.

În zilele care au trecut de la începerea exercițiului, avioanele americane au executat și tiruri cu muniție reală împotriva unor ținte aflate la sol. Una dintre acestea a fost caroseria unui automobil, special adusă în poligon pentru antrenamentul piloților. Mașina a fost aproape "pulverizată" de proiectilele tunurilor rotative de 30 de milimetri, de la bordul avioanelor americane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă