16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. NATO caută un SUBMARIN în Marea Neagră

FOTO. NATO caută un SUBMARIN în Marea Neagră

Un singur submarin este “vânat” de 14 nave militare şi de cinci aeronave.

Activitatea este organizată de NATO, care derulează în aceste zile, în apele Mării Negre, exerciţiul militar multinaţional SEA SHIELD 15.

SEA SHIELD 15 este un exerciţiu de luptă împotriva submarinelor. Pentru a asigura antrenamente în condiţii cât mai apropiate de cele reale, în apele teritoriale româneşti a fost trimis şi un submarin militar din Turcia, care a acostat, la începutul exerciţiului, în portul Constanţa.

Citeşte şi: Un SUBMARIN turcesc vine spre Constanţa. Va fi ŢINTA navelor de RĂZBOI

Alături de submarin, la exerciţiu participă opt vase militare româneşti, şase nave de suprafaţă străine, trei aeronave din România şi cinci aeronave din alte ţări.

În exerciţiu sunt implicaţi 2000 de militari din şapte ţări NATO – Bulgaria, Grecia, Olanda, Portugalia, România, SUA şi Turcia, precum şi din Ucraina – stat membru al “Parteneriatului pentru Pace” cu NATO.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”, “amiralii” britanici ai Forţelor Navale Române

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă