8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Oprea și Recean au discutat despre colaborarea privind siguranța cetățenilor României...

FOTO. Oprea și Recean au discutat despre colaborarea privind siguranța cetățenilor României și R. Moldova

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, și ministrul afacerilor interne din R. Moldova,Dorin Recean s-au întâlnit, miercuri, la Chișinău, unde au discutat despre dezvoltarea cooperării polițienești, inclusiv pentru combaterea infracționalității transfrontaliere. 

Oprea este în vizită în Republica Moldova, alături de delegația guvernamentală condusă de premierul Victor Ponta, cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.

În luna aprilie a acestui an, cu ocazia întâlnirii de la București cu ministrul Dorin Recean, vicepremierul Gabriel Oprea a decis acordarea pentru Ministerul de Interne din Republica Moldova, a două autovehicule de teren și două ambarcațiuni de intervenție pentru Poliția de Frontieră, în valoare de aproximativ 125.000 de euro, care au fost deja predate autorităților moldovene.

Totodată, Republica Moldova a beneficiat de expertiza și sprijinul constant al României, pentru implementarea propriului Serviciu Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, după modelul dezvoltat cu succes în țara noastră.

Pentru implementarea acestui proiect, 18 pompieri din Republica Moldova au urmat cursuri de paramedici la Iași, iar alți 6 s-au pregătit la Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, timp de trei luni, devenind formatori pentru ceilalți viitori membri ai serviciului omolog SMURD din Moldova.

Pentru susținerea intervențiilor aeriene medicale, în viitorul apropiat, elicopterele de la Punctele de Operare Aeromedicală Galați și Iași vor putea opera pe teritoriul Republicii Moldova.

Polițiști pentru R. Moldova, pregătiți în România

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a anunțat că și în acest an 5 locuri la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza vor fi destinate pregătirii pompierilor din Republica Moldova, după ce alți 5 ofițeri moldoveni au absolvit această instituție de învățământ în această vară.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă