17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Studenții de la UBB Cluj au creat o hartă electorală interactivă...

FOTO: Studenții de la UBB Cluj au creat o hartă electorală interactivă cu parlamentarii României

O hartă electorală, accesibilă pe internet şi pe smartphone, care cuprinde informaţii despre toţi parlamentarii români şi modalitatea de contactare a acestora de către alegători, a fost realizată, în premieră, de o echipă de studenţi de la Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Coordonatorul proiectului, Paul Fărcaş, a declarat, miercuri, că proiectul a fost creat cu intenția de a servi ca o unealtă informativă, dar şi educativă pentru cetăţeni.

“Proiectul hărţii electorale cu parlamentarii români a fost inițiat, în premieră, și construit de RomaniaOne Student Club, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB Cluj. Este accesibilă pe internet şi pe smartphone. Harta arată dacă senatorii sau deputații locuiesc în colegiile pe care le reprezintă, câte voturi au obţinut şi prezintă adresele cabinetelor parlamentare, orele de audiențe, telefoanele și adresele de email ale aleşilor. De asemenea, fiecare parlamentar este prezentat cu poză, pentru a putea fi recunoscut de toată lumea. Informațiile sunt obținute în întregime din date publice”, a spus Fărcaş.

Harta va putea ajuta la construirea unei relații mai puternice între cetățenii României și reprezentanții lor în Parlament, în condiţiile în care, cu două click-uri, poate fi localizat un senator sau un deputat, a precizat Fărcaș. 

“La realizarea hărţii şi colectarea bazei de date au lucrat cinci studenţi o perioadă de peste cinci luni. Am avut surpriza să întâlnim cazuri de parlamentari la care nu am găsit informaţii de bază, cum ar fi adresa cabinetului sau numere de telefon la care să poată fi contactaţi”, a mai spus Paul Fărcaş.

Harta poate fi accesată pe site-ul www.romaniaone.org. Pentru a găsi parlamentarul, senator sau deputat, care reprezintă colegiul de care aparține, orice cetățean poate da click pe hartă și i se va deschide o fereastră cu fotografia, numele și datele de contact ale respectivului demnitar. 

 

 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă