15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Sute de oameni, lângă sicriul lui Vadim: ”Cred că i-au grăbit...

FOTO: Sute de oameni, lângă sicriul lui Vadim: ”Cred că i-au grăbit sfârșitul acolo la spital”

În prima zi a priveghiului lui Corneliu Vadim Tudor pe lângă cele două fete al fondatorului PRM, soția lui și familia apropiată, aproximativ 200 de persoane au venit să îi aducă un ultim omagiu politicianului.

Astfel, marți după-amiaza, biserica ”Sfântu Gheorghe” din Capitală a fost împâzită de oameni, care deși nu l-au cunoscut niciodată pe Corneliu Vadim Tudor, au vrut să depună o lumânare la sicriului omului politic.

Citește și: PORTRET. Vadim, campionul extremismului

”Răutatea umană l-a ucis”

Cu greu reușeai să îți faci drum prin biserică odată ce oamenii au început să intre, dar și mai greu ajungeai la siciriul acoperit de camere de filmat. Departe de camerele de filmat și de restul oamenilor, într-un colț, stătea familia tribunului cu lacrimi în ochi.

Eugenia Tudor, fiica cea mică a lui Corneliu Vadim Tudor, a măturisit, printre lacrimi, că deși avea probleme de sănătate serioase, indiferența oamenilor pe care el i-a ajutat și care pe urmă l-au ignorat și probleme financiare au fost cauzele morții sale timpurii.

Citește și: VIDEO. Scandalurile în care a fost implicat Corneliu Vadim Tudor

”Faptul că toți oamenii pe care el i-a făcut oameni i-au întors spatele, l-a doborât. Răutatea umană, asta l-a ucis”, a spus tânăra.

Fiica lui Vadim Tudor a povestit că tată ei s-a simțit rău cu câteva zile în urmă, ”a avut o gheară la inimă”, însă nu a vrut să meargă la spital.

Deși nu l-au cunoscut, oamenii au doar cuvinte de laudă pentru tribun

Majoritatea oamenilor care au venit astăzi la priveghiul lui Corneliu Vadim Tudor nu l-au cunoscut personal pe tribun, însă i-au urmărit atât cariera politică, cât și cea de scriitor și, aproape unanim, au ales cuvântul ”patriot” pentru a-l descrie pe politician.

”Era un om de o mare finețe, un român adevărat, un mare patriot. Prea devreme a plecat de printre noi. Nu se va mai naște altul ca el”, a povestit un domn, care nu l-a cunoscut niciodată personal de Corneliu Vadim Tudor.

O altă doamnă spune că l-a apreciat în mod deosebit pentru scriitura lui.

”L-am apreciat pentru că a dat dovadă că e un om instruit, tenace, activ și ca senator și ca europarlamentar. Dar ne-a impresionat prin cultura lui mai mult ca orice altceva. Ca politician merita mai mult decât a primit”, a spus o doamnă, care deși nu l-a întâlnit vreodată pe Vadim Tudor a simțit nevoia să meargă astăzi la priveghi.

Citește și: Corneliu Vadim Tudor a murit în urma unui infarct

Printre oamenii prezenți la priveghi au fost și mai mulți tineri, care nu l-au cunoscut, dar au auzit că a fost ”deștept”.

Astfel, un bărbat de aproximativ 28-30 de ani, a spus că nu l-a cunoscut niciodată pe Corneliu Vadim Tudor și că tot ce știe despre el este că a fost un om deștept. Întrebat de ce a venit la priveghi, răspunsul a fost ”să-l văd”.

Un alt tânăr a mărturisit că a aflat vestea de pe Facebook și că a venit deoarece Corneliu Vadim Tudor a fost un om credincios. Bărbatul a recunoscut că politicianul a mai avut ”ieșirile lui”, însă în final a fost un om bun.

”La fel s-a întâmplat și cu Păunescu”

O altă doamnă, însă, spune referitor la temperamentul lui Corneliu Vadim Tudor că oamenii aveau o problemă cu faptul că spunea lucrurile ”așa cum sunt”. Aceeași doamnă a spus că ea a fost la mai multe mitinguri alături de politician și că așa face românul cu oamenii de cultură ”îi omoară”.

”Era un om bun. La fel s-a întâmplat și cu Păunescu. Și la el am fost. Corneliu Vadim Tudor trebuia să fie președinte. Era un om sufletist. Cred că i-au grăbit sfârșitul acolo la spital”, a concluzionat femeia.

Citește și: Elena Udrea, “tristă şi indignată” de cei care se bucură de moartea lui Vadim

Referitor la faptul că sicriul tribunului nu a fost primit în Senat, o doamnă a motivat că ”acolo are încă mulți dușmani”. Dușmani pe care și i-a făcut deoarece ”Corneliu Vadim Tudor nu era omul care să plece capul”.

În pofida imaginii de „om de cultură” și „patriot”, Corneliu Vadim Tudor a provocat mai multe scandaluri de-a lungul vieții. A promovat un discurs antisemit, cu accente rasiste, s-a opus Legii lustraţiei, înfiinţării CNSAS şi Legii Ticu, precum şi condamnării comunismului în Parlamentul României.

Citește și: VIDEO. Scandalurile în care a fost implicat Corneliu Vadim Tudor

Fondatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Corneliu Vadim Tudor a fost scriitor, politician şi jurnalist, a fondat Partidul România Mare, a înfiinţat revista România Mare, a scris 32 de cărţi de poezie ți publicistică şi a candidat de cinci ori la preşedinţia României.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe imagini de la priveghiul lui Corneliu Vadim Tudor. 

 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă