19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. DOCUMENTE. Robert Turcescu: „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Vă...

UPDATE. VIDEO. DOCUMENTE. Robert Turcescu: „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Vă cer iertare tuturor.” Din documentele publicate pe blogul său reiese că a lucrat la UM 02515 B. Poziția MApN

UPDATE 22.09.2014 – 14.22 Ministerul Apărării Naționale anunță că nu intenționează să facă niciun comentariu despre informațiile care-l privesc pe Robert Turcescu.

 ”Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată într-un comunicat remis România liberă.

 

UPDATE  21:23  Robert Turcescu a plecat din emisiunea Actualitatea Românească.

UPDATE  21:18  Nu m-a şantajat nimeni. Documentele sunt reale. Le-am primit în mână de la cineva. Doar în faţa unui judecător pot spune tot.

UPDATE  21:15  De azi nu mai sunt formator de opinie. Există o judecată în toate.

UPDATE  21:13  Nu se termină aici. Adevărul depinde de mulţi factori şi persoane.

UPDATE  21:12  Am facut-o pentru că nu mai puteam să mai discut despre ofiţerul acoperit.

UPDATE  21:08  De mâine nu voi mai face emisiunea mea de la postul B1. Mă voi supune judecăţii. Sper că voi fi judecat cu bună credinţă.

UPDATE  21:06  Vă confirm ca eu le-am pus acolo. Astazi sunt împăcat. Astăzi m-am elibert de o mare povară.

UPDATE  21:04  N-am trăit lucruri mai frumoase decât cele pe care le-am trăit după eliberarea de azi. Am crezut că este necinstit faţă de voi să vă mint. 

UPDATE  21:04  Sunt dispus să merg în instantă să arat că documentele sunt adevarate. Documentele sunt reale. Nu mi-a spart nimeni blogul, site-ul. Eu le-am pus.

UPDATE  21:02  Robert Turcescu este prezent în emisiunea Actualitatea Românească de la B1 Tv.

UPDATE  19:37  Într-un promo prezentat de postul de televiziune de B1 se spune că Robert Turcescu va fi prezent, de la ora 21, la emisiunea Actualitatea Românească, prezentată de Sorina Matei.

UPDATE  19:03  Sorina Matei a anuţat pe contul său de Facebook că jurnalisttul Robert Turcescu va fi prezent la emisiunea Actualitatea Românească  de pe B1 Tv din acestă seară, de la or 21:00.

UPDATE  15:42  La scurt timp după postarea acestui comentariu, un alt cititor observă o altă problemă: "NU VI SE PARE CIUDAT CA FOTOGRAFIA DIN LIBRETUL MILITAR E ACEEASI CA PRIMA FOTOGRAFIE A LUI ROBERT TURCESCU GASITA PE GOOGLE ???

UPDATE  15:35  Într-un comentariu postat la acest articol un cititor spune: "Cum ma spargi o adresa de blog si sa nu fi in stare nici macar sa scrii corect romaneste?! Geniule…nu exista cuvantul oprobiu ai vrut sa scrii oprobriu ! iar unitatea militara de pe livret nu are nici cea mai mica legatura cu vre-un serviciu de informatii. Totusi vad ca tara asta are in continuare suficenti creduli. Si ne mai miram ca votam cum votam."

_ _ _

Postare, cel puţin ciudată, pe blogul și contul de Facebook al lui Robert Turcescu. În articolul "Mărturisire şi o spovedanie" Turcescu afirma "că ar fi fost ofițer acoperit", motiv pentru care îşi cere iertare. 

Redăm integral mesajul care a apărut pe blogul lui Robert Turcescu:

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos cîteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în față lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor cîți și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întîmpla. Rugați-va pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sînt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Va cer iertare tuturor".

Şi asta nu e tot. La această postare sunt adugate şi câteva documente scanate care se vor a veni în sprijinul afirmaţiilor jurnalistului. În documentele prezentate se arată că Turcescu ar fi fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515 B
 
Dezvăluirea calității de ofițer acorperit al unui serviciu de informații, chiar și de către cel în cauza, reprezintă o încălcare a legii. 

foto: turcescu.ro
  
 

Cele mai citite

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă