10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO EXCLUSIV Accident în Militari. Intersecția din București care induce în eroare...

FOTO EXCLUSIV Accident în Militari. Intersecția din București care induce în eroare șoferii

Un accident cu vătămare corporală a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 13.00, în cartierul Militari, în zona Orșova, din București. O victimă a fost transportată la spital.

Două autovehicule, o Skoda Octavia și un model Hyundai, au intrat în coliziune, la intersecția dintre Veteranilor cu Apeductului, o zonă în care lipsa de vizibilitate creează mari probleme șoferilor. Cei doi șoferi și o a treia persoană sunt în afara oricărui pericol, ieșind din mașină pe propriile picioare și având doar unele zgârieturi. În schimb, o pasageră, care se afla pe bancheta din spate, din Hyundai, a fost transportată la spital cu traumatisme în zona spatelui, acuzând dureri la coloană.

VEZI în Galeria FOTO imagini de la accident și poziționarea intersecției pe harta Bucureștiului

După primele cercetări ale poliției, șoferul din Skoda nu a acordat prioritate șoferiței din Hyundai. Ambele mașini erau asigurate, în cazul Hyundai-ului fiind vorba despre daună totală. Șoferița din Hyundai a declarat polițiștilor că abia pornise de pe loc și nu avea mai mult de 30 km/h. Cu toate acestea impactul a fost atât de puternic, încât au fost desprinse bucăți din bordură și din asfalt.

Anomalie în trafic. Poliția: "Faceți o petiție"

Intersecția, situată într-o zonă cu multe drumuri paralele, este una extrem de periculoasă, mai multe accidente având loc aici, potrivit locuitorilor din zonă, care acuză autoritățile că nu se implică pentru a găsi o soluție.

În primul rând vizibilitatea este extrem de redusă în acest punct, fiind necesară instalarea de oglinzi. În al doilea rând drumul care are cedează, Strada Veteranilor, este pe alocuri mai lat și creează impresia că se intersectează cu o șosea de categorie inferioară. De fapt Calea Apeductului se continuă până în bulevardul Virtuții, motiv pentru care este superior Veteranilor. Probabil regula cu prioritatea de dreapta ar fi una mai sănătoasă în această intersecție.

După cum a fost și în cazul acestui accident, șoferul care venea de pe drumul inferior nu a văzut la timp semnul "Cedează Trecerea" și, păcălit de impresia drumului principal, a intrat în intersecție fără să se asigure. 

"Eu le-am mai spus-o și altora care și-au bușit mașinile în această intersecție. Șoferii se lasă influențați de impresia drumului principal, când de fapt ei trebuie să acorde prioritate", a declarat un martor.

Polițiștii de la fața locului au declarat pentru România liberă că dacă localnicii vor să se schimbe ceva "să facă o petiție". 

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă