13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Percheziții la traficanții de țigări. Ce bunuri au fost confiscate

FOTO+VIDEO. Percheziții la traficanții de țigări. Ce bunuri au fost confiscate

Peste 1.100.000 ţigarete au fost descoperite de polițiștii din Suceava și procurorii DIICOT în urma a patru percheziții efectuate în județul Timiș, la membri unei grupări specializate în contrabandă. Trei persoane au fost reținute.

”La data de 11 aprilie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au efectuat patru percheziţii la locuințele a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 47 de ani, din localitățile Coşteiu și Lugoj, judeţul Timiş.

 

De asemenea, au efectuat două controale la sediile unor firme ce aparțin persoanelor vizate”, transmite IGPR.

Conform DIICOT, gruparea infracţională  este structurată pe trei segmente:

– segmentul furnizorilor, cu cele două paliere de aprovizionare din zona Vicov, jud. Suceava și din zona Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, care asigură  colectarea ţigaretelor, depozitarea şi transportul acestora;

– segmentul intermediar, care asigură partea de preluare a cantităţilor cu ţigarete de la segmentul furnizorilor şi livrarea acestora prin  intermediari;

– segmentul beneficiarilor, care asigură preluarea ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, depozitarea şi valorificarea acestora pe piaţa neagră din zona Ardealului.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 1.120.000 ţigarete de provenienţă duty-free și extracomunitară, cu o valoare de piață de 560.000 de lei, 120.040 de lei și 4.285 de euro, un autoturism marca BMW 530 şi un autoturism marca Fiat Scudo.

De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri de la sediile sociale ale unor societăți controlate în fapt de persoanele cercetate.

Cei trei bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, iar în urma probatoriului administrat, au fost reținuți pentru 24 de ore.

La activități au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, precum și jandarmi

Acțiunea a beneficiat de sprijin informativ şi suport operaţional din partea Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă