9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFotograful Cătălin Ilniţchi, rănit în incendiul din Colectiv, a fost transferat în...

Fotograful Cătălin Ilniţchi, rănit în incendiul din Colectiv, a fost transferat în Israel

Fotograful Cătălin Ilniţchi, în vârstă de 30 de ani, care a fost rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, a fost transferat duminică la spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel, informează Mediafax.

Cătălin Mircea Ilniţchi a fost una dintre persoanele rănite grav în tragedia din clubul Colectiv. În momentul declanșării incendiului, tânărul fotograf se afla chiar lângă scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. Ulterior, el a fost internat la Spitalul “Floreasca” din București, fiind în stare critică, potrivit relatărilor de pe Facebook ale apropiaților acestuia.

Cătălin Ilnițchi este din Buzău și este colaborator al unei publicații pentru iubitorii muzicii rock. Pe 30 octombrie, el a ajuns la concertul Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, în ultimul moment, după ce ar fi fost anunțat de un coleg că nu poate ajunge la eveniment pentru a face poze.

În ultimele zile, pe Facebook au apărut numeroase apeluri de ajutorare a fotografului Cătălin Ilniţchi, oamenii fiind rugați să doneze sânge pentru acesta. El are o grupă de sânge foarte rară, AB RH. De asemenea, la Banca Transilvania, pe numele mamei lui Cătălin, Tamara Adina Neagu, au fost deschise trei conturi în care pot fi făcute donații.

Totodată, compania Intermedicas a anunțat pe site-ul propriu că a evacuat aerian, duminică, la ora 13:00, încă un pacient român rănit în clubul Colectiv, respectiv pe Cătălin Ilnițchi, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, care va fi internat la spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă