10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFRAUDĂ BAC 2013. Avocat: Aproximativ 10.000 de lei, strânşi pentru fraudarea examenului...

FRAUDĂ BAC 2013. Avocat: Aproximativ 10.000 de lei, strânşi pentru fraudarea examenului la Liceul “Bolintineanu”

Elevii de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală au strâns peste 10.000 de lei, sub forma unor cheltuieli de protocol, pentru a putea copia la examenul de bacalaureat, a declarat, marţi, avocatul fostei directoare a liceului, conform Mediafax.

Fosta directoare a Liceului “Dimitrie Bolintineanu”, Costica Vărzaru, a dat o declaraţie substanţială în faţa anchetatorilor, în care a avut o atitudine de recunoaştere parţială a acuzaţiei care i se aduce, a spus avocatul lui Vărzaru.

Citeşte şi FRAUDĂ BAC 2013. Parchet: Directoarea de la “Dimitrie Bolintineanu” a luat ŞPAGĂ de la elevi

El nu a dorit să ofere alte detalii referitor la declaraţia clientei sale, dar a arătat că peste o sută de elevi au dat câte 100 de lei, sub pretextul strângerii unui fond de protocol pentru comisia de examen.

Avocatul a precizat că un candidat a dat 600 de euro, însă acesta a fost un caz izolat, sumele date de ceilalţi fiind mult mai mici, respectiv de câte o sută de lei.

Citeşte şi FRAUDĂ BAC 2013. Ce şpagă au dat elevii de la Liceul “Bolintineanu” ca să treacă bacalaureatul

În urma percheziţiei făcute la locuinţa Costicăi Vărzaru, au fost ridicate diverse cadouri, bunuri şi sume de bani, însă acestea nu pot trezi suspiciuni, întrucât au valori reduse, a adăugat avocatul.

Potrivit avocatului, până la acest moment nu au fost puse sub învinuire şi alte persoane în cazul suspiciunii de fraudare a bacalaureatului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că aproximativ 20 la sută dintre candidaţii care susţin examenul de bacalaureat la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” ar fi dat între 300 şi 600 de euro ca să poată avea în sală supraveghetori permisivi, care să le permită să copieze sau să le spună rezolvările la subiecte.

Fosta directoare de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, Costica Vărzaru, a luat bani de la elevi înscrişi la bacalaureat, intervenind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori “permisivi” şi o comisie care să poată fi influenţată în fraudarea examenului, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia “să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

“Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorii cer marţi instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a Costicăi Vărzaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă