13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFRAUDĂ BAC Mangalia: A vândut subiectele la chimie pentru o vacanţă la...

FRAUDĂ BAC Mangalia: A vândut subiectele la chimie pentru o vacanţă la Saturn

Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul “Ion Bănescu” din Mangalia a fost reţinut, joi, fiind acuzat că a primit mită 3.000 de euro şi cazare într-un hotel din Saturn, de la mai mulţi elevi care susţineau examenul, pentru a-i ajuta să promoveze proba scrisă la chimie, potrivit DNA.

Preşedintele comisieide bacalaureat de la Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” din Mangalia, profesorul Gheorghe Amza, este cercetat pentru luare de mită. Mai mult, şeful comisiei a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii.

CITEŞTE ŞI: FRAUDĂ BAC 2013. ŞOCANT: Subiectul la Limba şi literatura română s-ar fi cunoscut cu o zi înainte de examen!

Procurorii DNA au descoperit că, în cursul lunii iulie 2013, Gheorghe Amza a primit de la mai mulţi elevi care au participat la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie 2013, suma de 3.000 de euro. Banii au fost ”livraţi” prin intermediul unui intermediar. mai mult, profesorul a fost cazat şi a servit masa GRATUIT la un hotel din staţiunea SATURN. Cazarea a costat 1.863 de lei.

Banii au fost primiţi pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: ANCHETĂ RL. Ce se întâmplă cu profesorii care sunt prinşi că iau şpagă la BAC

Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, Gheorghe Amza, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziţia elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condiţiile în care acestea aveau caracter confidenţial.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Cele mai citite

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă