15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFuncţionar de la Administrarea Marilor Contribuabili Arad, audiat într-un dosar de evaziune...

Funcţionar de la Administrarea Marilor Contribuabili Arad, audiat într-un dosar de evaziune fiscală

Poliția audiază, joi, un funcţionar fiscal de la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din Arad în legătură cu o reţea de evazionişti care prin firmele deţinute au obţinut deducere ilegală de TVA, cu un prejudiciu de peste 300.000 de euro, informează Mediafax.

Poliţişti de investigare a fraudelor şi procurori arădeni au făcut, joi, percheziţii la domiciliile şi firmele deţinute de suspecţi, prin intermediul cărora aceştia ar fi obţinut deducere ilegală de TVA în urma înregistrării în contabilitate de operaţiuni economice fictive.

În urma percheziţiilor au fost duşi la audieri cinci suspecţi care deţin şapte firme de care s-ar fi folosit în vederea deducerii ilegale de TVA.

Potrivit anchetatorilor,, coordonatorul "reţelei de evazionişti" ar fi un funcţionar fiscal angajat al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili Bucureşti, repartizat la biroul din Arad, de unde au fost ridicate documente în urma percheziţiilor.

"Membrii reţelei întocmeau documente fictive, precum facturi sau chitanţe, pentru a justifica operaţiuni comerciale care nu au existat în realitate. Firmele se încărcau astfel cu diverse cheltuieli care generau o deducere de TVA", a declarat procurorul Codrin Gavra.

Până la acest moment, anchetatorii au calculat un prejudiciu ce depăşeşte suma de 300.000 de euro.

După audieri, anchetatorii urmează să decidă dacă vor avea loc reţineri pentru 24 de ore în vederea prezentării suspecţilor în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă