18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialFuncționar din cadrul Primăriei București, REȚINUT pentru mită

Funcționar din cadrul Primăriei București, REȚINUT pentru mită

Un funcționar din cadrul Primăriei București, Metescu Gheorghe Cosmin, a fost reținut, pentru 24 de ore, întrucât este acuzat de luare de mită, conform DNA.

”În cursul anului 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin, în calitate de funcţionar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, a pretins – prin intermediari – suma de 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat în Bucureşti, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal”, se arată în comunicatul citat.

Procurorii susțin că proprietarii erau interesați ca suprafaţa de teren respectivă să dobândească caracter construibil, în condiţiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafaţă de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria „spaţii verzi”.

Astfel, la data de 11 iunie 2015, Metescu Gheorghe Cosmin a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectivă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, se arată în comunicatul citat.

Metescu Gheorghe Cosmin va fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă