15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFuncționarii publici intră în grevă

Funcționarii publici intră în grevă

Greva de avertisment este programată pentru joi.

Funcţionarii din administraţia publică locală care sunt afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunță că intră, de joi, în grevă generală de o zi. Motivul grevei este salarizarea deficitară a angajaţilor din acest domeniu, spun liderii sindicali.

„Angajații din administrația publică locală solicită creșterea salariilor sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Printre revendicările acestora se mai numără și reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu acest an a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală“, spun organizatorii grevei, citați de ClujToday.ro.

„După trei ani de guvernare, FNSA a constatat că politicile actualului Guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele aplicate de către guvernele anterioare, actualul Executiv putând fi considerat un demn continuator al politicilor prin care se mimează dialogul social“, a afirmat Bogdan Șchiop, secretar general al Federației Sindicatelor Naționale din Administrație. La nivel național, aproximativ 30% din totalul salariaţilor din administraţia publică locală vor intra în grevă. De asemenea, la Cluj angajații Primăriei vor fi în grevă. Ei vor elibera doar certificate de deces și vor încasa amenzi. Angajații Consiliului Județean Cluj nu vor intra în grevă.

De asemenea, Sindicatul liber al angajaţilor din Primăria Sibiu a notificat conducerea instituţiei cu privire la faptul că vor adera la greva generală anunţată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. Prin urmare, serviciile din aparatul propriu al Primăriei Sibiu îşi vor suspenda activitatea la data menţionată.

De asemenea, Direcţia Fiscală a informat că ghişeele sale nu vor fi deschise pe data de 30 aprilie. Contribuabilii vor avea la dispoziţie ghişeele poştale şi platforma online pentru a efectua aceste plăţi.

Înregistrarea deceselor, oficierea căsătoriilor programate anterior, precum şi serviciile funerare la Cimitirul Municipal vor fi totuşi asigurate la această dată.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă