4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFurtul bicicletei, succes pe YouTube

Furtul bicicletei, succes pe YouTube

România Liberă arăta, într-un nou reportaj incognito, cum se poate fura o bicicletă de 16 ori, în miezul zilei, din locuri aglomerate ale Capitalei.

Înregistrarea video cu reportajul realizat de echipa RL a fost postat pe YouTube, unde a generat discuţii aprinse şi aproape 45.000 de vizualizări.

Este în prezent unul dintre cele mai “traficate” clipuri video din mediul online şi se răspândeşte pe Facebook, hi5 sau messenger.

Problema prezentată de România Liberă nu este nouă, însă nimeni nu s-a încumentat până acum să vorbească deschis despre ea. Astfel se explică şi reacţia cititorilor noştri care au comentat experimentul. Unii au acuzat gestul nostru, în timp ce alţii au acuzat nepăsarea celor care treceau pe lângă hoţ, printre care s-au aflat inclusiv poliţişti.

“Am reuşit să furăm o bicicletă de 16 ori, în văzul şi nepăsarea a mii de bucureşteni. Am operat întocmai ca un hoţ de biciclete, cu o excepţie: după ceva antrenament, am reuşit să tăiem lacătul cu bomfaierul într-un minut. Un hoţ foloseşte un cleşte şi are nevoie doar de 10 secunde să taie un cablu”, explică Vlad Ursulean, realizatorul reportajului.

A doua zi după publicarea controversatului reportaj, România Liberă a revenit cu povestea unui român care a trăit pe propria piele furtul bicicletei de 18 ori.  “Circuitul bicicletei furate în natură” v-a arătat cum puteţi recunoaşte bicicletele furate, cum vă puteţi proteja şi mai ales cum puteţi lua atitudine în cazul în care observaţi ceva suspect pe stradă.

Reportajul  “Cât de greu e să furi o bicicletă în Capitală?” face parte dintr-o serie de materiale speciale pe care echipa RL le realizează periodic şi care pun în lumină probleme sensibile ale societăţii româneşti. Puteţi citi reportajele incognito în paginile ziarului România Liberă  şi le puteţi urmări în format video şi audio pe romanialibera.ro.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă