12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGabriel Oprea: Peste 21.000 de angajați MAI au fost avansați înainte de...

Gabriel Oprea: Peste 21.000 de angajați MAI au fost avansați înainte de termen

Peste 21.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost avansați în grad înainte de termen, pe parcursul anului 2014, a anunțat astăzi ministrul Gabriel Oprea.

”Ca o recunoaștere a meritelor profesionale, peste 21.000 de ofițeri, subofițeri și agenți au fost avansați anul trecut în gradul militar sau profesional, înaintea îndeplinirii stagiului minim, cei mai mulți, adică peste 8.200, fiind poliţişti”, a spus ministrul.

Gabriel Oprea a făcut aceste precizări în cadrul ședinței de bilanț a MAI pe anul 2014.

Criminalitatea stradală – cea mai redusă din ultimii 9 ani

Ministrul de Interne a explicat că și-a recompensat angajații în urma rezultatelor foarte bune înregistrate de ei în muncă. Drept dovadă, „criminalitatea stradală a cunoscut cea mai mică valoare din ultimii 9 ani, și mă refer la faptele comise cu violență, în stradă, la tâlhării sau agresiuni. Infracțiunile contra patrimoniului, adică furturile, au scăzut cu 8 la sută în anul 2014, ajungând la cea mai mică valoare din ultimii 5 ani, iar în zona rurală, infracționalitatea a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani. La nivel naţional, criminalitatea sesizată este în scădere, fiind cu 9 procente sub valoarea înregistrată în anul 2009 şi cu 12 procente sub valoarea din 2011”, a spus ministrul Oprea.

Pentru a-i motiva și mai mult pe angajații MAI, aceștia beneficiază, de la începutul anului 2015, și de o plată suplimentară a activității din zilele libere. „Munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale este recompensată cu un spor de 75 la sută din solda sau salariul de bază, plată necondiționată de acordarea timpului liber corespunzător”, a spus Gabriel Oprea.

Ministrul de interne a precizat că acest stimulent financiar se acordă nu doar personalului MAI, ci și angajaților din celelalte instituții ale sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă