11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriel Oprea este urmărit penal în dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI

Gabriel Oprea este urmărit penal în dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI

UPDATE 10.30: La ieșirea de la DNA, Oprea a declarat că este nevinovat, iar în cazul achiziţionării maşinilor în timpul mandatului său au fost urmărite procedurile legale. 

"Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi îmi voi dovedi nevinovăţia", a spus liderul UNPR. 

—-

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este chemat din nou, miercuri, la DNA București, unde este audiat în dosarul privind cumpărarea unei mașini de peste 90.000 euro. 

Gabriel Oprea este acuzat de mai multe fapte penale. Cel mai probabil, procurorii îi vor pune întrebări despre al doilea dosar în care este implicat, dosar în care este acuzat și fostul șef al Direcției Informații și Protecție Internă (DIPI) din MAI.

Procurorii susțin că, din fondul operativ al DIPI, a fost cumpărat un automobil Audi în valoare de peste 90.000 de euro, automobil care a fost utilizat exclusiv de Oprea, pe timpul cât acesta a fost ministru de Interne.

Gabriel Oprea a ajuns miercuri la sediul DNA însoțit de avocatul lui. Procurorii au obținut aviz pentru începerea urmăririi penale. Gabriel Oprea este cercetat, în acest moment, în stare de libertate.

"Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", a anunțat DNA.

Potrivit DNA, suspectului Oprea Gabriel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă